Најновије

СРАМОТА! ЕРДОГАН СВЕ ВРЕМЕ ЛАГАО ПУТИНА: Екстремисти тек сада повлаче тешко наоружање из демилитаризоване зоне! (МАПА/ВИДЕО)

Покрет Нур ал-Дин ал-Зенки, Легија Ал-Шам и бригада Тувар ал-Шам, повукли су своје тешко наоружање са положаја на периферији у северном граду Алепу.

Џихадисти на северу Сирије (Фото: Јутјуб)

Оружане групе су пребациле своје тешко наоружање из округа Ал Захра северно од Алепа ка својим положајима око градова Кафр Сулин, Шејх Сулејман и Атариб. Три града се налазе изван демилитаризоване зоне, која је успостављена под руско-турским споразумом о деескалацији у провинцији Идлиб.


У протеклих неколико недеља, милитанти око Алепа, укључујући елементе подржане од Турске, неколико пута су прекршили споразум о демилитаризацији јер су гранатирали цивилна подручја унутар града. Дана 18. октобра два цивила погинула су као резултат бруталног ракетног напада. Од тада су напади престали.

Извештај Ал-Мајадина потврђује да је турска војска лагала када је 10. октобра изјавила да је сво тешко наоружање повучено из демилитаризоване зоне. Упркос томе, чини се да Турска сада озбиљно ради на присиљавању милитаната да поштују споразум.

Катар ударио жестоко на Либан. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пре три дана је тешко наоружање и даље било у демилитаризованој зони одакле је требало да нестане најкасније до 15. октобра. Џихадисти су поново изиграли споразум који би допринео решавању сукоба на северу Сирије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА