Најновије

Балтичка флота са руским командосима кренула према северном Атлантику, а разлог је...

Група ратних бродова руске балтичке флоте отпутовала је на дугачко путовање у северном Атлантику, изјавио је у понедељак представник за медије флоте Роман Мартов.

Вежбе Балтичке флоте (Фото: Јутјуб)

"Група ратних бродова Балтичке флоте кренула је на путовање у удаљене воде да би остварила планирану мисију у северном Атлантику. На крову корвете Сообразитељне налазе се хеликоптери анти-подморничких ратних хеликоптера Ка-27ПС, а посаде морнаричке групе чине јединице морске пешадије које су прошле посебну обуку", рекао је портпарол.

Током путовања, посаде војних бродова испуњаваће различите задатке борбених обука, спроводити заједничку комуникацију, ваздушну одбрану и борбе против подморнице, али и снабдевати се на мору разним методама, рекао је он.

Посаде бродских хеликоптера морнаричког ваздухопловства флоте обављаће летове у Атлантском океану и практиковати потрагу за фиктивним непријатељским подморницама, откривајући површинске циљеве и обављање операција потраге и спашавања, рекао је он.

"Основни задатак путовања је да обезбеди руско присуство и демонстрира застава руске морнарице Св. Андреја у различитим деловима Атлантика", рекао је портпарол Балтичке флоте.

Прочитајте ОВДЕ које је то руско оружје престравило Американце.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте спектакуларне снимке Балтичке флоте.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА