Најновије

ЂУРИЋ: Апелујем на међународну заједницу...

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић апеловао је на међународну заједницу да реагује на јучерашњи напад на православне ходочаснике, који су обилазили српске манастире у Метохији.

Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

- Напад је само још једно упозорење каква би судбина задесила све српске светиње на Косову и Метохији уколико би остали без заштите, и зато апелујем на међународну заједницу да најозбиљније реагује, јер то није само напад на ходочаснике, већ и на симболе заједничке европске хришћанске традиције и европске вредности - истакао је Ђурић.

Он је истакао да је то, истовремено, још један аргумент против милитаризације косовско-метохијских Албанаца, јер друштво у којем се стимулише или барем не санкционише верско насиље не сме имати војне снаге, пошто те снаге сасвим сигурно неће ставити у службу мира и безбедности грађана, без обзира на њихово верско и национално опредељење.

Православни ходочасници који су јуче обилазили српске манастире у Метохији поново су били жртве каменовања, а у нападу на два аутобуса код Истока само пуком срећом није било повређених, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић је напоменуо да су албански екстремисти јуче на Косову и Метохији још једном показали колико им је страна верска толеранција и колико презиру и хришћанску прошлост наше јужне покрајине и споменике српске православне баштине.

Он је додао да Европа не сме остати нема и пасивна пред експанзијом екстремизма и верског радикализма на Косову и Метохији, јер то је пошаст која не познаје границе и сутра би могла запретити и престоницама европских држава.

- Косово и Метохија је постало лонац у којем се кувају сви облици мржње и екстремизма, и пред тиме се више не могу и не смеју затварати очи - додао је Ђурић.

Џихадисти транспортовали најопасније хемијско оружје на линију фронта. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Марко Ђурић о наталитету српског становништва на Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА