Најновије

ИРАНЦИ РАЗЈАРЕНИ КАО БЕСНИ ВУКОВИ: Џихадисти им киднаповали војнике, Техеран спрема крваву одмазду! (ВИДЕО)

После скоро недељу дана неизвесности у вези са киднаповањем 12 припадника иранских граничара, сада је можда све очигледније да су одведени далеко преко границе у суседни Пакистан.

Напад терориста на Иран (Фото: Правда)

Сунитска милитантна група преузела је одговорност за киднаповање 12 иранских граничара близу границе земље са Пакистаном, објавила је иранска новинска агенција ИСНА.

- Терористичка група Џаиш ал-Адл објавила је две фотографије тврдећи да су на њима војници киднаповани 16. октобра - јавила је ИСНА.

Изгледа да фотографије приказују седам чланова Иранске револуционарне гарде (ИРГЦ) и пет полицајаца који су постављени једни поред других. Портпарол ИРГЦ-а, генерал Рамазан Шариф, наводно се појавио уживо на иранској телевизији у понедељак, 22. октобра, да би потврдио имена киднапованих, додајући да је исламистичка група више пута напала иранску граничну полицију током протекле године, али је овај пут то било “успешно”.

Џаиш ал-Адл, што значи  "Војска правде" - је побуњеничка група са седиштем у провинцији Систан-Балучистан на југоистоку земље, која дели границу са Пакистаном и Авганистаном. Група је преузела одговорност за неколико напада на иранске цивиле и војне положаје током година од оснивања 2012. године.

Према наводима Ирана, особље границе је отето у близини села Лулакдан, које се налази на око 150 километара југоисточно од Захедана, главног града Систан-Балучистана.

Иранска агенција ИРНА цитирала је команданта ИРГЦ-а генерал-мајора Мохамада Али Џафарија да су војници "несвесно преварени" од стране "једног убаченог", а онда су киднаповани и одведени у скривене базе на граници у Пакистану, постављајући питања о томе да ли власти Исламабада имају сазнања о нападу.

Милитанти су такође објавили фотографије велике количине оружја, укључујући снајперске пушке и ракетне бацаче, које су очигледно одузели од иранских талаца.

Реџеп Тајип Ердоган проглашен за лидера исламског света. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Радикални исламисти су киднаповали иранске војнике и осим фотографија није познато шта се дешава са тим иранским војницима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА