Најновије

ЉАЈИЋ: Срби треба да се понашају као Албанци деведесетих!

Министар у Влади Србије Расим Љајић каже да би Срби на Косову требало да се понбашају као Албанци деведесетих година.  

Расим Љајић (Фото: Јутјуб)

Он је, гостујући у јутарњим вестима ТВ Прве, објаснио да би Срби требало да о свему што им се дешава, а поготово о свим нападима које доживљавају, да обавештавајау све међународне организације, као што су то чинили и Албанци деветесетих година.

Говорећи о последњем инциденту на Косову, у ком је група Албанаца каменовала аутобусе у којима су били Срби код места Исток, Љајић оцењује да тај инцидент више нема никакве везе за политиком, већ са елементарним људским правима и безбедношћу људи који су предмет напада само због вере. 

- Срби би требало да се понашају као Албанци деведесетих да о свему шта им се дешава обавештавају међ заједницу. То додуше неће ништа решити, али ће скренути пажњу јавности. Јер, свет се много променуио за последњих 10 година и сви су постали остљиви на угрожавања мањинских и људских права - истакао је Љајић. 

С друге стране, он објашњава да "сва ова атмосфера указује на то да нисмо близу решавања косовског пореблема". С једне стране, како каће, нема спремности Приштине, нити демократског легитимитета да се изнесу те промене. С друге стране, међунаросна заједница има друге проблеме у фокусу, а ми ћемо још морати да чекамо да то питање дође на њихов дневни ред, додао је Љајић.

Прочитајте ОВДЕ све детаље инцидента, погледајте узнемирујући видео.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Љајић о мерама Косова: Више интересна него политичка одлука.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА