Најновије

РУСКА ВОЈСКА ИЗНЕЛА СВЕ ЦРНО НА БЕЛО: Милитанти све време кршили режим прекида ватре на северу Сирије, а то није све!

Руска војска је прошлог викенда забележила вишеструке повреде режима прекида ватре од стране милитаната у сиријским провинцијама Алепо и Латакија.

Руска војска (Фото: Јутјуб)

- Прекршаји прекида ватре илегалних наоружаних група које оперишу у зони деескалације Идлиб се настављају. Дакле, током дана напади гранатама су пријављени из насеља Рашах и Акч Баер (два пута) у регији Латакија и у четврти Алепа – Маканис ал-Дуваири. Осим тога, положаји снага сиријске војске у близини насеља Тадеф у провинцији Алепо гранатирани су од илегалних наоружаних група које оперишу у близини града Ал-Баба – рекао је Владимир Савченко, руководилац руског Центра за помирење сукобљених страна.

Ситуација на линији за контакт између владиних и милитантних подручја утврђених у провинцијама Идлиб, Алепо и Латакија у оквиру турско-руског споразума о демилитаризацији остаје напета. Милитанти су то више пута прекршили: Радикалне групе нису повукле своје борце и оружје из демилитаризоване зоне.

Ако се настави са погоршавањем ситуације, сиријско-руско-иранска алијанса може бити приморана да примени војну опцију и присили милитантне групе да се предају.

Поред тога, током обраћања Савченко је додао да је руски Центар за помирење извршио две хуманитарне операције у насељу Ал-Хусеинија у провинцији Деир ез Зор и насељу Кабра у провинцији Алепо. Цивилима су обезбедили укупно 3,9 тона прехрамбених производа и једну тона хлеба. Поред тога, двадесет пет инвалидских колица испоручено је у добротворне сврхе у 601. болницу Дамаска.

Руски специјалци у жестокој акцији у Каиру. Погледајте ОВДЕ шта се дешава у Египту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Резиме руских војних операција у Сирији од 2015. до 2018. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА