Најновије

ТЕРОРИСТА ТАЧИ НАСТАВЉА ДА ОТИМА СРПСКУ ЗЕМЉУ: Решио да створи Велику Албанију по сваку цену, ево шта хоће!

Самозвани председник лажне државе Косово Хашим Тачи, потврдио је да својом идејом о разграничењу са Србијом, тако што би три општине југа централне Србије безусловно биле припојене Косову, заправо избегава поделу Косова, као и стварање Заједнице српских општина, што би, како каже за загребачки Вечерњи лист, у неку руку била нова "Република Српска изван функције Републике Косово"

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи каже да Србија пре свега гледа своју европску перспективу, али да наравно да Приштини неће поклонити признање косовске независности и да је зато његово ангажовање и залагање у овом тренутку усмерено на окончање "мировног споразума" са Београдом.

Тај споразум, наводи Тачи, подразумева реципрочно признање, што Косову отвара пут ка учлањењу у НАТО и ЕУ, као и признање косовске независности од још пет чланица ЕУ, које то до сада нису учиниле, затим пут ка учлањењу у Савет Европе, као и могућност отклањања руског вета за улазак у УН.

Упитан да појасни шта заправо значи размена територија, север Косова за “Прешевску долину” или нешто сасвим друго, Тачи каже да тај "мировни споразум" подразумева реципрочно признавање, а то обухвата и демаркацију и корекцију око 400 километара границе са Србијом.

То ће, каже, бити "историјска корекцја" граница тако што би три општине југа централне Србије, Прешево, Медвеђа и Бујановац, безусловно биле припојене Косову.

- Ни под којим условима и околностима не можемо преговарати о Митровици, Газиводама и Трепчи - навео је Тачи.

Тачи је потврдио да том својом идејом и предлогом избегава поделу Косова, а самим тим и стварање заједнице српских општна што би, како каже, у неку руку била нова "Република Српска на Косову која би потпуно била изван функције Републике Косово".

- Ми нећемо допустити да се то догоди - рекао је и додао да је погрешан приступ оних који упоређују Косово и БиХ, јер је, каже, БиХ потпуно потпуно другачији, компликованији и старији проблем који ће бити теже решити него косовски проблем".

Ако косовски случај буде преседан, Тачи је уверен да ће то бити позитиван преседан, ни у којем случају негативан, те да њиме никако неће бити угрожене земље региона.

Мило Ђукановић ударио на светосавље и Светог Саву. Погледајте ОВДЕ шта је изјавио.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хашим Тачи током обиласка језера Газиводе на северу Косова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА