Најновије

МИНИСТАРКА НАРЕДИЛА: Радите 24 сата дневно, ауто-пут мора да се пусти! Оно што су други уништили ми сада поправљамо!

Министарка Зорана Михајловић наложила је свим ангажованим компанијама на санацији деонице ауто-пута од Уба до Лајковца да од данас морају да раде 24 сата дневно.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Како је рекла, то је неопходно како би та деоница била завршена до краја године, а комплетан ауто-пут од Обреновца до Чачка био пуштен у саобраћај.

На састанку у Влади Србије, коме су присуствовали кинески амбасадор Ли Манчанг, представници извођача кинеске компаније “Шангдонг”, азербејџанске компаније “Азвирт”, "Енергопројекта“, "Коридора Србије“, "Путева Србије“ и Саобраћајног института ЦИП, разговарано је о томе како убрзати радове да би они били завршени у року. 

Реч је о делу ауто-пута који су изградиле компаније “Планиум” и “Путеви Ужице” у време бившег министра Милутина Мркоњића, али који се распао пре него што је пуштен у саобраћај због коришћења неадекватних материјала, наводи се у саопштењу тог министарства. 

Тренутно се санира критичан део у дужини од 2,5 километара, за шта је до сада издвојено 9,5 милиона долара. Због лоше изведених радова Министарство је поднело и кривичне пријаве против свих одговорних. 

Потпредседница Михајловић позвала је све учеснике на овом послу да ангажују додатне раднике и механизацију, као и да користе најквалитетније грађевинске материјале јер је на терену утврђено да је стање коловоза на овој деоници много лошије него што је показало истраживање које је спровео ЦИП. 

Она је најавила и много интензивнију контролу радова од стране Министарства. 

"Коридор 11 је од изузетне важности за Владу Србије и све наше грађане, јер повезује градове централне Србије. Било је проблема у прошлости и оно што су други уништили ми сада поправљамо", рекла је Михајловић. 

Циљ је, како је навео, да до краја године буде пуштена у саобраћај читава деоницу аутопута од Обреновца до Прељине односно Чачка, како би кренула даља градња коридора ка Пожеги.

Прочитајте ОВДЕ како то раде Кинези. Погледајте и видео спектакуларне грађевине.

Извор: Танјуг/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта стоји иза свађе Шешеља и министарке Зоране Михајловић?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА