Најновије

ПОСЛЕДЊИ ТРЕНУЦИ ЖИВОТА САУДИЈСКОГ НОВИНАРА: Скривене камере откриле шта се дешавало са Кашогијем пре него што је ликвидиран (ВИДЕО)

Турски медији су објавили видео који је снимљен скривеном камером у истанбулској резиденцији саудијског новинара Џамал Кашогија.

Кашоги (Фото: Јутјуб)

То су били и последњи сати живота новинара пре него што је нестао после уласка у конзулат Саудијске Арабије 2. октобра.

На снимку се види да је Кашоги последње сате свог живота провео са вереницом Хатиџе Џенгиз. Они су планирали да се вечају и Кашоги је управо због докумената потребних за склапање брака отишао у конзулат Саудијске Арабије.

Саудијски новинар и дописник Вашингтон поста Џамал Кашоги убијен је у конзулату у Истанбулу наводно у тучи са људима који су га тамо сачекали како би га наговорили да се врати у домовину, што је он одбио, а онда је убијен.

Саудијска Арабија је до сада давала разна објашњења о томе шта се догодило Кашогију након што је ушао у конзулат, да би на крају у суботу признали да је он мртав, али тврде да не знају где је његово тело.

Владајућа партија Турске саопштила је да је кашоги жртва “монструозно испланираног убиства". Његова вереница је под 24-часовном полицијском заштитом. 

Македонија на ивици грађанског рата. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА