Најновије

ПРСТ У ОКО: Министар одбране Црне Горе је данас у Приштини Косово назвао "искреним пријатељем", а има и поруку за Србију!

Министар одбране Црне Горе, Предраг Бошковић, борави данас у званичној посети Приштини. Ову прилику искористио је да Косово назове "искреним пријатељем" Црне Горе, али и да Србији упути поруку. Он је, наиме, реакције Србије на слање црногорских официра на Косово назвао емотивним, а питање формирања војске Косова оценио као "унутрашњу ствар суседне земље".

Предраг Бошковић (Фото: Јутјуб)

Бошковић је рекао да његова земља не жели да се умеша у "унутрашње ствари Косова", када је реч о питању трансформацје Косовских безбедносних снага и промене устава.

Бошковић се састао са министром Косовских безбедносних снага, Рустемом Беришом, и том приликом рекао да ће, како се наводи, "две земље наставити партнерство и да ће Црна Гора помоћи земаљама региона интеграције ка НАТО", пренела је приштинска Коха.

Он је рекао да ова посета Приштини има за циљ да покаже да је, како је казао, "Црна Гора искрени пријатељ Косова".

Присуством војног аташеа Ивана Машуловића на прослави акције у којој је протерано 250.000 Срба и убијано најмање 2.500, званична Подгорица је послала више него јасну поруку Београду. Уколико је слање црногорских војника на Косово било прст у око Србији, онда је одлазак на обележавање "Олује" у Книну озбиљан шамар.

"Црна Гора се не меша у унутрашње ствари суседних земаља (формирање војске) и очекују да Приштина сама реши овај проблем", рекао је Бошковић.

Црногорски министар је казао да ће застава Црне Горе бити подигнута и као део НАТО на Косову.

Он је, како се наводи, такође коментарисао реакције Србије када су се два припадника Црногорске војске придружила КФОР-у на Косову, оценивши да је реч о "емотивној реакцији Србије", те да је Црна Гора суверена држава која одлуке доноси сама.

Бериша је рекао да је са Бошковићем разговарао о Јадранској повељи А5, те да је истакао да Приштина веома цени партнерство са Црном Гором.

Ово је само последњи у низу потеза који су изазвали буру у Србији, будући да је Црна Гора недавно посала свог војног аташеа на прославу обележавања "Олује", дана када је спроведено етничко чишћење над припадницима српског народа у Хрватској.

Прочитајте ОВДЕ који је то нови непријатељ Мила Ђукановића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Позиција Црне Горе на мапи света - Предраг Бошковић 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА