Најновије

АМЕРИКА ИЗВЕЛА ПРВУ ЗВАНИЧНУ САЈБЕР ОПЕРАЦИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ! Ево како су прошли

Сајбер команда САД (United States Cyber Command) први пут је извршила операцију против Русије, преносе руски и амерички медији.

Сајбер команда САД (Фото: US Army)

Како преноси амерички Њујорк Тајмс, циљ операције је био '’борба против ширења дезинформација и мешања у изборе'’. Американци су такође навели и циљеве сајбер напада. То су лица која су се наводно мешала у америчке изборе 2016. године, пише лист позивајући се на сопствене изворе.

'’Кампања, која се састојала од неколико мисија које су спроведене последњих неколико дана, прва је таква операција изван граница САД, укључујући и новембарске изборе за Конгрес'’, наводи лист.

Саопштено је да су држављанима Русије послате одређене поруке које су требале да им ставе до знања да су их амерички оперативци идентификовали и да истражују њихове активности на интернету.

Американци су у том сајбер нападу најпре слали поруке руским новинарима и главним уредницима различитих редакција, у којима је писало: '’Ми знамо ко си ти и чиме се бавиш. Пренеси својим колегама да их све пратимо'’.

Руски новинари су такође добили поруку да ће '’одговарати за све шта чине'’.

Све претње су послате на телефоне новинара и редакција, а информацију о оваквим претњама је прва објавила Федерална агенција новости (РИА ФАН).

Руске новинске редакције чији су новинари добили претеће поруке од анонимних лица чекају реакцију руског тужилаштва, али је редакција америчког Њујорк тајмса открила ко стоји иза ових претњи, тако да се ова прва званична операција Сајбер команде САД може сматрати безуспешном.

Како је Шојгу припретио Пољској, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сајбер команда САД

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА