Најновије

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА ЛОКАЦИЈЕ ДРЕВНЕ ТРОЈЕ: Ова књига је хит на сајму књига (ФОТО)

Један од хитова на овогодишњем Сајму књига у Београду је и књига "Тврђава на Бановом брду капија Троје" истраживача Илије Огорелице који тврди да је открио тачну локацију древног града Троје надомак Београда, тачније између села Рушањ и Пиносава, надомак Авале.

Огорелица тврди да је ово Мапа Троје (Фото: Јутјуб)

Његова књига може се набавити на штанду Српског културног центра “Ћирилица” у хали 4. у сајамској улици Владике Николаја Велимировића. Осим књигом, Огорелица је предходних месеци успео да информише јавност о свом окткрићу за које су се заинтересовали и медији са националном фрекфенцијом.

Огорилица између осталог тврди да су Дарданци, становници древне Троје, заправо Срби а не Албанци како их тај народ лажно присваја.

- То не тврдим само ја. Старе карте из књига Млетачких картографа и историчара показује да се још и у 17. веку знало где је била древна Дарданија и да су Срби  потомци тих древних Дардана народа Троје у београдском Подунављу.

Мноштво сличних историјских дела тог времена потврђује моју тезу.

Кад докажемо и покажемо тј. откопамо рушевине Пријамове Троје потврди ћемо те историјске изворе и кроз друге гране истраживања  преко језика, генетике, и доступних информација отклонити било какву сумњу у тврдњу да су Срби управо потомци древних Дардана и народа Троје. Повезујући та два аргумента стављају тачку на питање идентитета балканских Илира, онако како се знало све до 19. века тј. да се под називом Илири увек мислио на Србе – каже Огорелица за Правду.

Да ли те је контактирао неко из иностранства везано за твоје тврдње?

- Осим кратког контакта са Анатолијем Кљосовим иницираног с моје стране нисам имо контакт с другим странцима. Међутим, велики број наших људи из дијаспоре је с одушевљењем испратило моје истраживање.

Да ли се бавиш још неком античком мистеријом осим локацијом Троје?

- У задних месец - два сам откључаво историјску географију описану у Аполонијевој Аргонаутици. Фантастично изненађење. Аполоније описује Сударајуће стене у уском кањону стрмих високих страна који се налазе између два мора. Погледај изглед обале данашњег Босфора па закључи шта и где је то што Аполоније описује. 

Затим следи опис пловидбе у супротном смеру од правца пловидбе за Колхиду. И гле чуда - потпуно тачан опис простора у току Млаве све до њеног јединственог и невероватног извора.

Осим књиге “"Тврђава на Бановом брду капија Троје", на штанду СКЦ “Ћирилица” можете набавити велики број јако атрактивних наслова.

На штанду СКЦ “Ћирилица” можете купити књиге руских геополитичара Мрежни ратови (Дугин и Савин), Четвртка политичка теорија (Дугин), Од шерифа до терористе (Савин), Карл Шмит данашњице (Aлен Де Беноа) као и књиге Смак Света ( Драгош Калајић), Техника државног удара (Курцио Малапарте), Зелена књига (Гадафи), Право и правда (Никита Михалков), Доле школе (Иван Илич) и Уго Чавез (Ричард Гот).

У понуди СКЦ “Ћирилица” су и “Савински буквар” из ког је учио Његош, “Православни буквар” академске сликарке Олгице Стефановић, “Зашто је пао Книн” (пуковник Слободан Вукосављевић), Српска божанска имена (Слободан Филиповић) и многе друге наслове.

Ту се можете информисати и о свим активностима које спроводи СКЦ “Ћирилица”. Штанд Српског културног центра "Ћирилица" је у хали 4. Београдског сајма у сајамској улици Владике Николаја Велимировића (штанд 4104).

Интервју са председником СКЦ “Ћирилица” можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Илијом Огорелицом.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА