Најновије

ЛАЗАНСКИ: Трамп повлачењем из нуклеарног споразума са Русијом покушава да тргује! (ВИДЕО)

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански изјавио је да амерички председник Доналд Трамп најавама да ће се повући из споразума Америке и Русије о ракетама кратког и средњег домета покушава да направи неку врсту трговине.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Он је подсетио да је споразум Америке и Русије потписан 1987. године. Према његовим речима, Совјети су то време пореметили евро-ракетну равнотежу јер су у Европу довукли ракете СС20 какве Американци тада нису имали.

- Руси су у међувремену развили ракете и Искандер које су копнено базиране и поморску верзију крстареће ракте Калибар која се лансира са подморница и ратних бродова чиме не крше споразум јер он обухвата само копнени сегмент - навео је Лазански. 

Он је додао да се инсталирањем Искандера у Калининграду, у централној Европи, да би парирали америчком балистичком штиту у Пољској који се за пола сата може претворити из дефанзивног у офанзивни ракетни систем.

- Мислим да желе једну добру трговину. Трамп је свестан да ће, ако се одрекне тог споразума имати проблема, јер ракете мора да распореди негде у Европи, па може доћи до репризе ситуације из осамдесетих година када су биле масовне демонстрације против ракета Першинг 2 и Круз. Може доћи до новог заоштравања на релацији Европа и Америка. Чињеница је да Америка неће никада ући у нуклерани рат због неке европске земље, већ само због себе - истакао је Лазански. 

Кина улази у Сирију и претвара је у стратешку територију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА