Најновије

Преминуо новинар Борис Триван: Као да је слутио своју смрт

Новинар и главни уредник портала "Noizz" Борис Триван изненада је данас преминуо у Берлину за време предавања на којем је учествовао са колегама. Тривану је срце стало и лекари су, како сазнајемо, само могли да констатују смрт.

Борис Триван (Фото: Јутјуб)

Триван је славу стекао преко Твитера користећи надимак “Покојна Милева”. 

- Милева је почела свој живот (да не кажем смрт) као интерна шала са мојим пријатељима на Фејсбуку. Рођен сам у једној духовитој, али патријархалној породици склоној комунизму и 20 година се бавим археологијом, од којих сам 10 провео копајући по Египту и преврћући мртве људе по песку. Претпостављам да је духовита, мртва партизанка, чврстих моралних начела заправо сасвим логична "последица" мог досадашњег живота - објаснио је својевремено разлог имена “Покојна Милева” на Твитеру.

Оно што посебно шокира у вези са Тривановим изненадним одласком је његова преписка на Твитеру коју је водио са новинарком и пријатељицом Татјаном Војтеховски. Наиме, у низу порука које су разменили, Триван као да је предосетио да ће преминути, с обзиром на то да је између осталог написао и следеће:

- Ако неко чита ове поруке, молим те запамти да мрзим каранфиле на сахранама. Такође ме кремирајте, језив ми је звук земље која удара у сандук - навео је он у преписци само дан пре него што је преминуо.

Поред осталог, Триван је написао и:

- И не дај бившима да ми долазе на сарану, иначе ће буквално камењем гађати сандук.

Борис Триван је рођен у Зрењанину 1979. године. Студирао је Филозофски факултет у Београду. Поред археологије којом се бавио више од деценије, велика љубав су му били медији и посебно друштвене мреже. Био је пионир комуникација и маркетинга на друштвеним мрежама у Србији, где је својим јединственим духом и стилом за кратко време стекао велики утицај. Написао је више стотина колумни и текстова за бројне домаће медије. Био је један од покретача и предавача на Институту за дигиталне комуникације у Београду.

 

 

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА