Најновије

ХРВАТИ ДИЖУ "ЖИЛЕТ" ЖИЦУ? Откривено ко је изазвао хаос на граници Хрватске и БиХ!

Директор граничне полиције БиХ Зоран Галић у емисији "Отворено" на ХРТ-у изјавио је да је иницијатор насилних покушаја преласка границе миграната држављанин Хрватске.  

Мигранти на хрватско-босанској граници (Фото: Јутјуб)

Галић је истакао да је гранична полиција БиХ једну особу, која је иначе хрватски држављанин пореклом из Ирана, лишила слободе.

- Та особа је ходала по Великој Кладуши и Бихаћу и доводила мигранте у ову ситуацију. Била је иницијатор оваквих насилних покушаја преласка државне границе. Тој особи је одређен једномесечни притвор - рекао је додавши да се та особа доводила и у везу с кривичним делом кријумчарења људи.

Помоћник главног директора полиције и начелник хрватске Управе за границу Зоран Ничено рекао је да су упознати с тим случајем и том особом која, како је рекао, у Хрватској има подебљи досије и више пута је привођена и пријављивана за кријумчарење људи.

- Ово што се догађа на ГП Маљевац није случајно. Индикативно је да се усклађена акција по избегличким центрима догодила у БиХ и Србији. Пре четири дана добили смо информацију да се шире лажне вести да ће Хрватска отворити границе и да се припрема одређени број миграната да би дошли на границу и пробијали граничне прелазе - рекао је Ничено. Нагласио је да је хрватска полиција спремна да заштити државну границу у сваком погледу.

На питање шта би требало да се догоди да Хрватска одлучи да пошаље војску на границу и подигне жилет жицу, Ничено је рекао да иако постоји таква законска могућност, у овом тренутку нема потребе за тим, јер је бројност полиције велика.

- Хрватска предност је да имамо бројну граничну полицију. Имамо 6.500 полицијских службеника. Бројнија је од Србије, БиХ и Македоније заједно. То је респектабилна снага за заштиту границе - пренела је РТРС.

Ђетићи мењају државну заставу и уводе исламске симболе?! Прочитајте ОВДЕ

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Око: Мигранти, путеви очајника.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА