Најновије

КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА! Некадашња вила Леке Ранковића крије мрачне тајне српске историје! (ВИДЕО)

Ова некад раскошна вила која је припадала једном од најмоћнијих људи СФРЈ и Титовог блиског сарадника, оснивачу ОЗНА и УДБА, Александру Ранковићу, данас изгледа као кулиса језивог хорор филма.

Вила Александра Леке Ранковића (Фото: Јутјуб)

Некада стециште високог друштва, данас је препуштена на милост и немилост окрутном зубу времена. Изрека "кад би зидови могли да говоре", можда највише има смисла када се ради о овој кући која крије тајне које вероватно никада нећемо бити у прилици да докучимо. Град Београд је прошле јесени огласио продају виле на Сењаку у којој је живео некадашњи министар унутрашњих послова Југославије Александар Ранковић, али купца и даље нема.
Вила се налази на плацу од 40 ари, а цена је око 3 милиона евра.

Површина куће у Андре Николића 5 је 408 квадратних метара, градња је започета пре Првог светског рата, док је вила попримила данашњи изглед по завршетку рата. Нико није поднео захтев за реституцију. Објекат се налази у оквиру просторне целине Сењак - Топчидерско брдо - Дедиње и ужива статус добра под претходном заштитом.

У вили у Андре Николића 5 је до 1983. године живео народни херој, оснивач Органа за заштиту народа ОЗНА, Титов венчани кум и министар унутрашњих послова Југославије Александар Ранковић. До 60-их година прошлог века се као власник објекта водила Смиљана Чавић рођена Ћук, а кућа је у њеном власништву била 1958. године, када је земљиште масовно национализовано. Не постоје сазнања да је пре ње било других власника објекта, али до данас није поднет захтев за повраћај имовине. Власник виле Град је постао 2012. године када је здање добио у размени са Олимпијским комитетом Србије, који је био власник виле од 2000. године. Предвиђено је да ОКС заузврат добије пословну зграду у оквиру СРЦ Ташмајдан.

Војислав Шешељ открио највећу тајну о свом пореклу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Титова соба тајни, Александар Ранковић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА