Најновије

СЕРЖ БРАМЕРЦ СЕ НЕ СМИРУЈЕ, ПУЦА ОД БЕСА! Радикали ће морати у Хаг!

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц изјавио је да ће чланови СРС морати да се појаве пред судом.

Српски радикали и Воја Шешељ (Фото: СРС)

Он је подсетио да су они оптужени за непоштовање Трибунала у Хагу и да о томе није разговарао са српским званичницима. Брамерц је то рекао за Н1 објаснивши да се чека одлука по жалби независне тужитељке против одлуке Механизма, да се овај случај пребаци српском правосуђу. 

- Оно што увек кажемо је да то питање неће нестати - они ће морати да се појаве пред судијама у вези са наводним злочинима које су починили. Ја мислим да постоји пуно добрих разлога зашто би овај поступак требало да остане у Хагу, и да је је ситуација као пре две године, када је Трибунал још функционисао не би било сумње да би се овај процес водио у Хагу - рекао је Брамерц. 

Како је рекао, сада, са Механизмом, који има ограничена средства и измењене надлежности у оваквим случајевима, судије су одлучиле онако како су мислили да је најбоље за случај. 

- Уколико, ипак, на крају овај случај буде пребачен у Београд, пажљиво ћемо пратити како се у њему поступа. Али, да сачекамо одлуку, па ћемо видети - закључио је Брамерц. 

Хашки трибунал у децембру 2015. оптужио је Вјерицу Радету, Петра Јојића и Јова Остојића, који је у међувремену преминуо, за застрашивање сведока у поступку који је пред Трибуналом вођен против лидера радикала Војислава Шешеља.

Пентагон спрема нове сукобе. Погледајте ОВДЕ каква пошиљка је стигла у базу Рамштајн.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у време суђења у Хашком трибуналу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА