Најновије

РАТКО МЛАДИЋ ИСПРАЋЕН ВЕЛИКИМ АПЛАУЗОМ! Погледајте како Руси воле српског генерала

У државној Думи одржана је презентација књиге са интервјуима, сведочењима, чланцима, званичним извештајима и догађајима о генералу Ратку Младићу, под називом "Последња битка", а коју је објавио руско-српски Комитет за одбрану генерала Младића уз сарадњу и подршку Комунистичке партије Руске Федерације.

Генерал Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Књига говори о изванредном команданту, високо професионалном и искреном официру који је бранио своје људе, а који се и даље налази у тамницама Хашког трибунала, наводи се у саопштењу Комунистичке партије.

Аутор је председник Комитета и заменик председника Комунистичке партије Павел Дорохин.

Према његовим речима, књига је веома занимљива јер одражава мишљење чланова одбора и представника Русије који су директно укључени у одбрану интереса генерала Младића на суду, као и сећања на самог генерала. У књизи се налазе и занимљиви делови "где и како се крио од оних који су га по наређењима НАТО снага тражили по Србији", приче о пријатељима, као и званични извештаји Министарства спољних послова Руске Федерације о његовом случају. 



У новембру Дорохин планира да представи књигу и српској јавности.

Презентацији су присуствовали посланици Државне Думе, чланови Комитета, син генерала Дарко Младић и друге јавне личности.

Преводилац књиге Јелена Гускова, директор Центра за истраживање савремене балканске кризе Института за словенске студије Руске академије наука, члан Сената Републике Српске и члан Комитета за одбрану генерала Младића, назвала је јединственим мемоаре Младића који су садржани у књизи.

- Једно је сећање - када је 1994. дошао у Москву, те се састао са представницима Министарства спољних послова и Министарства одбране и затражио помоћ за српску војску - рекла је она. Друго сећање односи се на посету генерала Женеви, "када су покушали да га убеде да се супротстави политичком руководству Републике Српске, да потпише документе који су у супротности са његовим убеђењима – наставља Гускова, подсећајући да то никада није учинио.

Најзад, књига садржи део "Рећи ћу вам како сам ухапшен", који је написала Гускова по казивању генерала Младића током састанка са њим у Хагу 2017. године.

- Најважније је то што смо успели да забележимо то сећање, јер је то била велика тајна. Толико година се крио. Како и где - породица није знала, многи су претпостављали да руководство земље зна, али да није хтело да га ухапси - додала је Гускова.

- То је драматичан сиже са великим смислом за хумор генерала Младића, а што је објављено у овој књизи - закључила је Гускова.

Дарко Младић је пренео речи захвалности свога оца за објављивање књиге, а такође и за "помоћ Русије у протеклих седам година, јер га подржавају Државна Дума, Влада и руководство земље".

Током презентације, генерал Младић је телефонирао свом сину из затвора у Хагу. 

Дарко Младић је разговарао са оцем, а затим је предао телефон Јелени Гусковој.

- Свима је пренео велики поздрав и речи захвалности што не заборављају на њега. Био је веома задовољан - пренела је Гускова, након чега је уследио громогласан аплауз за генерала.

Очекује се да ће презентација књиге у Србији бити следећег месеца у Руском дому.

Дарко Младић је током презентације говорио и о проблемима са којима се суочава његова породица, као и генералова одбрана у Хагу, те је рекао да је породица поново затражила да се генерал лечи у Србији или Русији.

- Сада радимо на новим захтевима како би га одмах пустили на лечење у Русију или Београд, јер се он не налази у условима који доприносе побољшању његовог здравља.

Војислав Шешељ рекао за Сержа Брамерца да је мајмун и да ће му поломити нос. Погледајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са генералом Ратком Младићем 1992. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА