Најновије

Ништа од Мекгрегора и Мејведера: Хабибов наредни ривал биће највећи ММА борац свих времена! (ВИДЕО)

Одмах после УФЦ 229, када је Хабиб Нурмагомедов демолирао Конора Мекгрегора и одбранио титулу лаке категорије и сачувао перфектан низ у каријери од 27 победа из исто толико борби, појавиле су се спекулације о наредним могућим ривалима за Дагестанца.

Хабиб (Фото: Јутјуб)

Помињао се реванш против Мекгрегора на Лужњикију, улазак у боксерске воде и мега борба вредна неколико стотина милиона евра против Мејведера, или одбрана титуле против можда и најопаснијег противника за њега и првог изазивача лаке категорије - Тонија Фергусона.

Међутим, УФЦ очигледно има у плану нешто друго, а то је нова спектакуларна борба, која би била дуел њиховог највећег борца данашњице и његовог некадашњег идола и вероватно најкомплетнијег борца свих времена - Џорџа Сент Пјера, познатог по скраћеници ГСП.

Сент Пјер је најбољи УФЦ борац свих времена, у каријери има 27 победа и само 2 пораза, а појас велтер категорије бранио је успешно чак 9 пута и оборио је рекорд по броју победа у борбама за титулу.

Ипак, 2013. године је одлучио да се пензионише, али се четири године касније вратио у октагон и одмах је добио борбу за титулу против тадашњег шампиона средње категорије - Мајкла Биспинга, кога је савладао гушењем у трећој рунди, након жестоке борбе, коју су оба борца завршила крвавих глава, и поново је ставио шампионски појас око струка.

Ипак, само месец дана касније Сент Пјер се  одрекао појаса због болести и од тада се није борио, иако се спекулисало у јавности да би могао поново у октагон. Помињало се да би то могло да буде против Нејта Дијаза, као борба која би била друга у односу на Хабиба и Конора, али Сент Пјер је рекао да није заинтересован за повратак уз такву борбу, али да јесте спреман да се суочи са победником дуела Нурмагомедов - Мекгрегор, као и да је спреман да се спусти категорију ниже због тога.

На друштвеним мрежама су се појавиле информације да је у прогресу борба између Хабиба и ГСП-а, а и Хабибов менаџер Али Абделазиз је загонетно поручио да се спремају велике вести које ће одувати све фанове Хабиба.

Сент Пјер дефинитивно више није у својим најбољим годинама, али нема сумње да би био незгодан ривал и за Хабиба, коме је био идол и против кога је Дагестанац сањао да се бори једног дана, као и да је то сан његовог оца Абделазиза.

- Када сам одрастао, гледао сам све његове борбе са мојим оцем и он је најбољи спортиста који се икада борио у УФЦ-у. Шампион средње и велтер категорије. Чуо сам да жели да се бори са мном у лакој категорији, да узме и тај појас и да створи историју тако што ће постати шампион у три дивизије.

Хабиб је свестан да ће то бити тешка борба, а када су га питали о евентуалном дуелу рекао је да ипак не би имао милости према свом идолу.

- Џорџ Сент Пјер је најбољи УФЦ борац свих времена. Ако ћемо се борити, то ће бити тежак меч за обојицу. Никад нисам изгубио рунду у УФЦ-у. Знам да га људи воле, али када се затворе врата октагона, ја сам тај који разбија противника - рекао је Хабиб.

Лесковчанин ушао у ринг уз песму БС, па разбио ривала у првој рунди! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА