Најновије

Нова тема Лагуниног књижевног клуба и окупљање љубитеља писане речи!

Лагунин књижевни клуб је место окупљања љубитеља лепе књижевности, после скоро 4 године постојања, у петак 2. новембра од 18 сати у књижари Делфи СКЦ одржаће се 45. пут.

Фото-Лагуна

Тема разговора биће култни роман Џона Апдајка „Бежи, Зеко, бежи“, са изузетним познаваоцима, др Биљаном Дојчиновић, професорком на Катедри за општу књижевност Филолошког факултета у Београду, и Васом Павковићем, књижевним критичарем.

Некада кошаркашки ас у средњој школи, Хари Зека Ангстром је 1959. напунио 26 година и запослен је као демонстратор „магичних кухињских ножева“. Заробљен у другоразредним животним околностима, са женом алкохоличарком и малим дететом, у кући препуној пепељара и неопраних чаша, он је изгубио сваку наду да би ствари могле да крену набоље. У једном тренутку, импулсивно бежи из свог дома у Пенсилванији у безумном покушају да се ослободи свог осредњег живота.

Апдајк читаоце изводи из ушушканости средње класе у Америци крајем педесетих година и уводи их у свет жеље, неприлагођености, зебње и трагања за нечим неизрецивим.

Роман „Бежи, Зеко, бежи“ добитник је Пулицерове награде.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА