Најновије

БИТКА ЗА БЕБЕ: Ћорић уручио болници ЦТГ апарат (ФОТО)

Носилац листе СНСД за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Недељко Ћорић уручио је данас ЦТГ апарат гинеколошком одељењу Болнице "Свети Врачеви".

Недељко Ћорић (Фото: Правда)

Ћорић је рекао да је апарат поклонио у оквиру Недеље детета да би то био и пример другим људима, јер је "важно личним примером показати како се бори за наталитет и децу, која треба да буду будућност Републике Српске". 

"Битно је да подижемо наталитет и имамо што већи број деце, а сигуран сам да ће та деца имати светлу будућност у Републици Српској", рекао је Ћорић новинарима након уручења апарата. 

Директор Болнице "Свети Врачеви" Синиша Максимовић истакао је да посебно радује што је Ћорић одлучио да гинеколошко-акушерском одељењу донира овај апарат, који ће болница користити за бележење срчаних тонова код још нерођене деце како би се планирао процес рађања. 

"Апарат ће помоћи за још већи квалитет услуге и дијагностике, која је веома значајна пре рађања детета. Свако новорођено дете треба да буде радост, а радоваћемо се ако их буде што више", навео је Максимовић. 

Према његовим речима, од отварања ове болнице 2013. године у јулу рођено је преко четири и по хиљаде беба, или око 900 годишње. 

(Фото: Правда)

Начелник гинеколошко-акушерског одељења Болнице "Свети Врачеви" Славица Бобар захвалила је Ћорићу и Максимовићу на овом вредном апарату који у трећем триместру трудноће региструје срчане тонове бебе, а у порођају контракције. 

"Овај апарат је вредан и значајан, како за нас лекаре, тако и за наше пацијенткиње", рекла је Бобар и додала да болница за сада има три оваква апарата.  

Прочитајте ОВДЕ како то кључа босански лонац.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Општи избори у БиХ: Нада за боље сутра.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА