Најновије

Др Шешељ: Грађани Републике Српске да не подлежу провокацијама припремљеним у западним амбасадама и у Сарајеву (ВИДЕО)

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ позвао је данас грађане Републике Српске да уочи недељних избора у том ентитету и у БиХ „не подлежу провокацијама“ које је, како је рекао, „неко у амбасадама западних земаља и у муслиманској централи власти у Сарајеву замислио да се баш 5. октобра десе у Бањалуци“.

Шешељ (Фото: СРС)

Наводећи да су амбасаде западних земаља у БиХ пласирале „огроман новац у субверзивно деловање“, др Шешељ је позвао грађане Републике Српске да буду одговорни и да се сачува мир на улицама градова у Републици Српској.

„Западне амбасаде су пласирале огроман новац у субверзивно деловање. Ту предњачи Велика Британија, а не заостају ни Американци, али се надам да воља српског народа неће зависити од тог новца“, казао је лидер радикала новинарима у Скупштини Србије.

Др Шешељ је изразио очекивање да ће на изборима за српског члана Председништва БиХ победити кандидат Савеза независних социјалдемократа и актуелни председник РС Милорад Додик јер, како је навео, има подршку „Русије, Србије и српских радикала“.

„На парламентарним изборима народ нека гласа по својој вољи, а ми понављамо позив да се формира коалиција Савеза независних социјалдемократа и Српске демократске странке, јер Савез независних социјалдемократа данас предњачи у одбрани Републике Српске, а Српска демократска странка има заслуге за стварање Републике Српске“, рекао је председник Српске радикалне странке проф. др Шешељ.

Он је оценио да би таква коалиција представљала „оптимално решење“ за Републику Српску јер би, како је навео, допринела стабилизацији Републике Српске и брзом решавању нагомиланих проблема.

Општи избори у БиХ биће одржани у недељу, 7. октобра 2018. године.

Како је Шешељ прокоментарисао хистерију Милићеве на ТВ Хепи погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА