Најновије

ИЗРАЕЛ ИЗАЗИВА: Можемо да победимо С-300 у Сирији! Ево и како!

Израелски званичник је у среду рекао да израелске ваздухопловне јединице дефинитивно могу да униште ракете С-300 које су недавно допремљене у Сирију из Русије.

С-300 (Фото: Јутјуб)

"Оперативне способности ваздухопловних снага су такве да оне (С-300) батерије стварно не ограничавају способности ваздухопловства да делују", рекао је министар за регионалну сарадњу Тачи Ханегби.

Подсетивши на Ф-35 бомбардере који је Израел недавно добио из САД, Ханегби је рекао: "Знате да имамо "невидљиве" борце, најбоље авионе на свету. Ови нису ни у стању да их открију."

"Већ смо били присиљени, пре неколико месеци, да уништимо сиријске системе и надам се да нас неће изазвати у будућности", Ханегби је коментарисао оно што се може сматрати и прикривеном претњом и најавом предузимања акције против С-300 система.

Израелски министар одбране Авигдор Либерман недавно је рекао да ће израелски војни авиони извршити своје нападе на положаје у Сирији упркос чињеници да сиријска војска сада поседује систем С-300.

24. септембра руски министар одбране Сергеј Шојгу донео је одлуку о снабдевању Сирије С-300 системима како би појачао снаге сиријске ваздушне одбране након пада авиона "Ил-20".

Прочитајте ОВДЕ шта је Пентагон изјавио поводом слања С-300 у Сирију.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Израел ипак треба да се плаши с-300?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА