Најновије

СМРТ ЗА АМЕРИЧКЕ ТЕНКОВЕ: Т-15 спреман за градску борбу

Руско борбено возило нове генерације Т-15 нема себи сличног. Оно је за руску војску једнако важно као тенк „Армата". Овако о новом руском возилу пише амерички војни часопис Милитари Воч (Military Watch).

Т-15 (Фото: Јутјуб)

Тежина новог борбеног возила је око 50 тона, и представља значајну претњу потенцијалним непријатељима Русије, наводи се у чланку.

У стању је издржи удар ракетног минобацача и заштити посаду од радијације, што је у складу са очекивањима такве машине још из Хладног рата. Међутим, Руси су побољшали БМП у погледу савременог борбеног искуства - пре свега, поново се размишљало о искуствима битака у самим градовима. Према томе, Т-15 комбинује најбоље особине борбеног возила са карактеристикама модерног тенка, тврде аутори чланка.

На Т-15, у верзији за 2015. годину, инсталиран је борбени модул "Епоха", који има противтенковске ракете „Конет“, аутоматску пушку „2А42“ и 7.62 милиметарски митраљез.

"Конет-Д", омогућава члановима борбеног возила да истовремено пуцају на неколико циљева и победе активну одбрану. Чак су и претходне верзије "Конета" лако савладавле америчке и израелске тенкове, наводи се у тексту.

Упркос веома великој тежини, машина се може кретати по бојном пољу брзином од преко 70 километара на сат.

Путин пресекао! Одлучио судбину сиријског Идлиба! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА