Најновије

ЧУДНА ФОТКА: Нови "доказ" да човек није био на Месецу?

Иако смо до сада о слетњу америчке летелице Аполо 11 на Месец могли да чујемо поједине детаље, али ида гледамо уживо мисију, многе теорије о овом догађају се и дан данас јављају.

Слетање на Месец (Фото: НАСА)

Овог пута, људи су приметили нешто чудно на фотографијама чизме Нила Армстронга коју је он наводно носио када је по први пут закорачио на површину месеца, 20. јула 1969. 

Појединци, који критички размишљају, решили су да "копају" по Националном музеју авијације и астронаутике у Вашингтону где су пронашли фотографије које наводно приказују свемирско одело Нила Армстронга као и ђон његових ципела. 

Тада су приметили да је доња површина чизама глатка, без икаквих набора. Са друге стране, фотографије првог корака на месецу показују нешто што се тотално сукобљава са фотографијом – траг који је јак и дубок.

Да ли смо управо налетели на јасне доказе да је целокупна мисија Апола 11 била превара? 

Па, вероватно не, пише британски Индепендент, додајући да је тачно да се отисак и чизме не поклапају али да има много разлога за то. 

Прво, док су Армстронг и други чланови поседе носили свемирско одело (Скајлаб А7Л) они су такође имали много више опреме. Конкретно чизме са дубоким ознаком газец́ег слоја на њима - које су управо исте као оне снимљене на Месецу. 

Друга и сигурна пресудна тачка је да фотографија на којој видимо отисак ципеле не припада ни Нил Армстронгу већ Базу Олдрину. 

И на крају- зашто се и друге чизме не налазе у музеју? 

НАСА је саопштила да их је тим оставио на Месецу, заједно са објективима.

Прочитајте ОВДЕ чудо о којем је причао цео свет.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је на Месец слетела камера НАСЕ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА