Најновије

ЕПИЛОГ СКАНДАЛА КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ: Директор школе поднео оставку!

Екскурзија матураната гимназије из Ариља, на коју је, уместо ђака, пут Италије кренуо локални функционер са новопеченом супругом, осим покварених аутобуса који су ученици гурали, добила је и неочекивани обрт: директор гимназије у Венецији је поднео оставку, а младенци су, изгледа, напустили ђачко путовање.

Терзић који је на матурско путовање повео новопечену супругу (Фото: медија центар)

Ђачка екскурзија по Италији, која је започела прошлог викенда а завршава се у недељу, уздрмала је малени градић Ариље. На путовање средњошколаца, уместо матураната, међу којима је и вуковац и ђак генерације, кренуо је председник Скупштине општине Ариље Драгиша Терзић са новом супругом Иваном, иначе запосленом у општини. То је изазвало бес родитеља и житеља Ариља јер, како кажу, "шта политичар са женом тражи на матурској екскурзији". Потом су почели да се нижу "догађаји", а међу њима и сваки час квар аутобуса, чекање новог аутобуса, гурање да крене... па и вожња у омаленом бусу у коме су ђаци седели на поду...

А онда је јуче ујутро Радио Ариље - 93 мегахерца, постао најслушанији у целом крају. Да је поднео оставку директор гимназије Ранко Давидовић, обелодањено је из Италије послатом поруком власнику и директору Радио Ариља Бранку Јерковићу, која је јуче целог дана пуштана као саопштење:

"Обраћам се родитељима ученика... Поред свих техничких проблема са аутобусом, сви предвиђени садржаји су реализовани, а ученици су здрави, што је најважније. Председник СО Драгиша Терзић је кренуо на мој позив, што је изазвало буру незадовољства у нашем граду... Као одговоран човек и директор због такве лоше процене, а у интересу и деце и школе поднео сам школском одбору неопозиву оставку. Драгиша није ни гратис ни ВИП путник, већ ће уредно све своје обавезе платити као и остала деца", понављано је на ариљском радију.

Нешто раније пре прве објаве директорове оставке на радију, он је, како преносе ђаци који су на екскурзији, све окупио и обратио им се:

- Рекао нам је да од понедељка није више директор и на то додао да је Терзић пошао због његовог интереса и да је наводно платио екскурзију као и ми. То је све што је рекао и није ништа додао. Ни који интерес ни ништа о томе. Само то - преносе матуранти.

Иначе, директор је на тој функцији скоро пуних 12 година и, како се прича по Ариљу, био је пред рекордом да добије и четврти мандат.

Међутим, некадашњи вођа протеста малинара, али и прелетач кроз странке, сада председник СО Ариље Драгиша Терзић и његова супруга Ивана нису били на објави оставке. Како ђаци кажу: "нису се појавили ни на доручку". Током дана Ариљем се пронела вест да су, како кажу, "младенци напустили ђачку екскурзију".

- Враћају се изгледа кући раније. Којим превозом, да л' авионом или службеним аутом или исто неким аутобусом, то нико живи не зна - прича се по Ариљу.

Писање о екскурзији употпуњено је дискусијом која се развила на фејсбук страници "Ариље најлепши град у Србији". Е, ту се обратио путник, председник СО Драгиша Терзић. Он исто обавештава да је кренуо на позив директора школе. Међутим и:

- Рекао ми је да нема довољан број путника. Мислио сам да овим поласком са својом супругом чиним добру ствар, међутим видим да се против мене води хајка на друштвеним мрежама и по новинама. Не желим да коментаришем лажи о мени које су написане, једино ћу вам рећи да све трошкове овог путовања за мене и моју супругу лично плаћам из свог џепа - између осталог наводи функционер са матурантске екскурзије.

Матуранти су пут Италије на седмодневну екскурзију кренули аутобусом који је већ у Београду замењен другим, а тада су почели проблеми са превозом који су се само низали. Како преносе ђаци - на чијој екскурзији је и ничим изазван општински функционер са новом супругом, иначе запосленом у општини - од како су пошли на пут променили су неколико аутобуса. Седели су и на поду јер није било места за све, на паузу се стајало кад год затражи општински функционер или супруга, а када би затражио неко од ђака, био би одбијен. Скандалозна екскурзија у пратњи општинског функционера, политичара који је променио неколико странака, почела је 29. септембра.

- Првог дана пута разбијен је ретровизор на аутобусу и ми смо чекали четири сата испред хотела док се аутобус поправљао. Чекали смо испред хотела јер су нас већ били избацили из соба. Те вечери на путу до Рима неки део аутобуса се запалио. Било је тешко за дисање - причају ђаци.

Како сведоче, путовали су са таквим аутобусом неколико сати.

- Има нас који смо помисли да ли ће аутобус и експлодирати. Следећа два дана возили смо се у италијанском аутобусу, који је мали. Доста ученика морало је да седи на поду. Двоје пријатеља који су седели на степеницама повраћали су од мучнине - причају ђаци.

Док су деца седела на поду и степеништу аутобуса, за директора школе Ранка Давидовића, општинског функционера Терзића и његову тек венчану супругу Ивану је било места, наравно, на удобним седиштима. Матуранти су међутим јуче поново "сели" у нови аутобус, који су, како кажу, поново чекали преко сат времена.

- Рекли су нам да треба наводно да стигне нови аутобус из Србије и то ће онда бити пети превоз у који се премештамо. Платићемо ову екскурзију 400 евра, а пола времена смо провели чекајући и премештајући се, док су неки лепо седели на својим местима - наводе гимназијалци.

Кварење аутобуса није пролазило без гурања. Наравно, гурали су ђаци.

- Сваки пут када би брачни пар затражио паузу, одмах би цела група чекала. А ми када бисмо молили да после три сата вожње одемо у тоалет, сви би нас одбили и рекли да се склонимо - преносе матуранти.

И не надајући се, ариљским матурантима ескурзија је постала "славна" због скандала јер се до сада није догодило да се "политичар са женом пришљамчи" школском путовању. Кажу, осим аутобуса који се кваре, на путу им је занимљиво јер се друже и да би видели нешто од Италије. Ипак, део њихових другара није могао на екскурзију. Међу њима и вуковац, ђак генерације. Отац му прима минималац. На њега нико није обратио пажњу, па ни директор који, међутим, каже за "Блиц" да је политичар Терзић требало да буде на екскурзији.

Бесплатна места нису нудили ђацима

Ђаци ариљске гимназије откривају да гратис места за ученике који нису у могућности да плате нису никоме понуђена. Још увек се не зна поуздано да ли је осим чињенице да је уопште кренуо на дечју екскурзију, Драгиши Терзићу и супрузи припало и ђачко гратис место.

- Гратиси о којима је директор причао никоме нису понуђени, а пошло је само пола наше генерације. Остало је код куће много ученика који ниси били у ситуацији да пођу на путовање, а заслужили су то много више него неки које помиње директор - поручују матуранти.

Родитељи ђака сматрају да није било ниједног повода за одлазак политичара, који је ванредно завршио за електромонтера, на екскурзији са гимназијалцима. Родитељи питају: који и какав пример политичар може да пружи матурантима.

Директор једно, Терзић друго

Огорчење родитеља и грађана Ариља изазвао је сам чин одласка политичара са женом на школску екскурзију јер су на паркингу у Ариљу остала деца која нису могла на екскурзију - јер родитељи немају 400 евра. Такође, изјаве директора Давидовића и функционера Терзића се не поклапају. Директор каже - да ће Терзић платити екскурзију, што значи да је није до сада платио. Политичар истиче да сам плаћа из свог џепа. Пре два дана директор је рекао: "Могла су да крену још два ђака на име гратиса, али нису". Политичар, међутим, каже: "Директор је рекао да нема довољан број путника".

Прочитајте ОВДЕ због чега су Београђани згрожени.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

СКАНДАЛ У СРБИЈИ: Председник општине с*ксом уцењивао секретарицу?!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА