Најновије

РАТНО СТАЊЕ У ПОЈАСУ ГАЗЕ: Израелски снајперисти убили три младића! Палестинци јуришају да пробију ограду! (ВИДЕО)

Снаге Војске Израела убиле су још три палестинска демонстранта, током демонстрација у петак против како Палестинци кажу "окупационих снага у Гази", мислећи на израелску војску.

Појас Газе, сукоб Палестинаца и израелске војске (Фото: Правда/Јутјуб)

Министарство здравља у Гази известило је да је 376 демонстраната повређено од стране израелских снага, од којих 10 жена и 30 деце међу повређеним. Израелске власти су покренуле напад на палестинске демонстранте у Гази, што је резултирало стотинама повређених и три смртна случаја. Фарис Хафез ал-Серсави (12 година), Хусеин Фатхи ал-Ракаб (20 година) и Махмуд Саман (24 године) убијени су у израелској снајперској ватри.

Овај петак је био други узастопни петак када су израелски снајперисти убили 12-годишњег палестинског дечака. Напад је покренут из израелског хеликоптера, такође је покренут у избегличком логору Џабалија, раније истог дана. Поред жена и деце, вишеструки извештаји указују на то да су медицински добровољци, као и новинари, такође убијени и рањени. Такви случајеви као што су Мохамед Аси (лекар) и Дуа Зороб (новинар) су у критичном стању, након што су их убили израелски снајперисти.

Ненаоружани Палестинци демонстрирају у Гази, против израелске окупације и за њихово право на повратак, више од шест месеци (од 30. марта). Од тада је убијено више од 220 Палестинаца, а више од 22.000 их је повређено. Ниједан Израелац није убијен нити је повређен од палестинских демонстраната, наводи се у извештајима локалних група.

Сиријска војска се жестоко осветила џихадистима у Алепу. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Настављају се сукоби у Појасу Газе 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА