Најновије

СРБИЈА СЕ ОПРАШТА ОД ДУКИЈА: Сахрана храброг дечака у родном селу код Свилајнца (ВИДЕО)

Душан Тодоровић (4), који је преминуо у Барселони, биће у суботу сахрањен у родном Кушиљеву код Свилајнца. Због процедура у Шпанији, породица неколико дана чекала на преузимање тела дечака

Душан Тодоровић Дуки (Фото: Јутјуб)

Душан Тодоровић (4), храбри дечак који је пре седам дана преминуо у болници у Барселони после лавовске борбе против опаке болести, биће сахрањен у суботу у 13 часова у родном селу Кушиљеву, код Свилајнца. Отац дечака за којим тугује цела земља рекао је да се недељу дана чекало на завршетак процедуре око преузимања тела, коју су морали да прођу у институцијама у Шпанији. Након што се Србија ујединила да помогне малом Дукију да се излечи од агресивног малигног тумора надбубрежне жлезде, дечак је са родитељима отпутовао 15. септембра у болницу “Sant Joan de Deu” у Шпанији. Преминуо је две недеље касније и оставио уплакане све у Србији и свету који су данима сакупљали новац за његово лечење. 

– Хвала вам од срца. Наша амбасада решава све, али процедура са институцијама у Шпанији може мало да потраје, тако да само њих чекамо. Не зависи ништа од нас, али свакако ћу вам се јавити – рекао је тада Александар Тодоровић, Дукијев тата.

Код малишана који је рођен 21. јуна 2014. године у Београду први симптоми болести су уочени крајем 2016. године, приликом анализе крвне слике. Педијатар је дечака упутио у Београд на наставак испитивања. Душану је након тога дијагностикован тумор необласма. Пуне две године дечак се борио са овим, изразито агресивним обликом малигног тумора надбубрежне жлезде. За то време, преко леђа је претурио операцију, трансплантацију коштане сржи и тешке хемотерапије. У болницу у Барселони је отпутовао на лечење након што је, у једној од највећих акција у Србији, скупљено 191.000 евра, колико је било неопходно да буде примљен на лечење. Преко фондације “Подржи живот” прикупљено је 119.000 евра, док је остатак од 70.000 евра уплатио фудбалски репрезентативац Србије Немања Матић. Након што је после дуге борбе преминуо, његов отац кратко је написао:

– Спавај, сине! Доста си се намучио, мирно спавај, довољно си постигао у животу, шампионе!

Тешко до краја

Након  што је новац за лечење прикупљен, дечак је авионом Владе Србије, уз пратњу лекара Дечје болнице у Тиршовој, отпутовао у Шпанију. Одатле се јавио његов отац, који је већ тада наговестио да је стање дечака веома тешко, али да се нада најбољем.

– По убрзаном поступку ће му урадити додатне анализе, јер ситуација са Душаном није баш најповољнија – рекао је тада медијима Душанов тата, Александар Тодоровић.

Патријарх Иринеј се моли за спас народа Републике Српске. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трагедија која је потресла Србију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА