Најновије

КАКАВ ОБРТ: Кина о „несталом” председнику Интерпола - Хонгвеи је под истрагом

Дисциплинарни орган кинеске владајуће Комунистичке партије саопштио је данас да је председник Интерпола Менг Хонгвеи под истрагом због сумње да је кршио закон, а реч је, иначе, о високом кинеском званичнику, чији је нестанак пријавила његова супруга пре десетак дана.

Шеф Интерпола је недавно боравио у Београду (Фото: МУП Србије)

Менг Хонгвеи, који је заменик кинеског министра за јавну безбедност, „осумњичен је за кршење закона и тренутно је под надзором и истрагом” новог кинеског тела за борбу против корупције, Националне надзорне комисије, наводи се у саопштењу, јавља АП а преноси Танјуг. То саопштење је служба кинеске Комунистичке партија надлежна за корупцију и политичку нелојаност објавила на свом сајту.

Истовремено, супруга несталог председника Интерпола, Грејс Менг, пријавила је раније нестанак Хонгвеија, а данас је изјавила да јој је супруг пре него што је нестао током путовања у Кину послао фотографију ножа.

У првој изјави за јавност о мистерији у вези с нестанком Менга Хонгвеија, његова супруга је новинарима у Лиону данас рекла да верује да је он, шаљући јој фотографију ножа, покушао да јој каже да је у опасности, пренео је АП. Грејс Менг је рекла да није била у контакту са њим откако јој је поруку послао 25. септембра.

Интерпол, чије је седиште у Лиону, и званично је затражио од Кине информације о председнику те организације Менгу Хонвеију, који је нестао пошто је дошао у посету својој домовини Кини.

У саопштењу Интерпола се наводи да су искоришћени канали за спровођење захтева како би се тај захтев о статусу Менга Хонгвеија упутио Кини. Кина се, све до сада, није оглашавала с тим у вези.

Прочитајте ОВДЕ све о нападу у Њујорку.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ИНТЕРПОЛ тражи Алију Кесеровића због ИС-а, Кекићу пооштрена казна.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА