Најновије

КРАЉИЦА ГЛУМЕ: Аници Доброј пестижна награда у Скопљу

Познатој српској глумици Аници Доброј, специјалној гошћи Трећег међународног фестивала дебитантског филма "Киненова" у Скопљу, додељена је награда за посебан допринос филмској делатности.

Аница Добра (Фото: Јутјуб)

У њену част у оквиру "Беле ноћи" у суботу у 18 часова у скопском биоскопу "Миленијум" приказан је филм "Жена сломљеног носа" Срђана Кољевића, снимљеног 2010, у коме она игра једну од главних улога.

- Данас, више него икада раније, филм треба да се суочи са проблемима данашњице, и они би преко филма требало да стигну до публике. У том смислу, ова награда за мене има велику тежину и почаствована сам, а осећам се као код куће и међу пријатељима - рекла је глумица.

У разговору са новинарима је изнела мишљење да данас постоји више цензуре и аутоцензуре него осамдесетих и деведесетих година, уз оцену да слобода не треба ни од кога да се тражи и чека, већ би требало сами да је

освојимо.
- Не сматрам да сам закопана у мраку, већ сам засађена у мраку и питање је времена када ће биљка да никне. Човек има избор и није оно што мисли да је. Зато су филм и креативност данас важнији него икада пре. Сматрам да имамо слободу и носимо је у себи. Уметност не би смела да има границе и у томе је њен циљ. Докле ћемо стићи, зависи искључиво од нас - рекла је Добра.

У условима када се у региону мало снима, Аница Добра каже да је више посвећена позоришту:
- Волим тај азил у позоришту, где играм улоге које су ми при срцу и одличан су тренинг за било шта што ће стићи касније. Београд ми је база у коју се увек враћам са честих радних путовања у Немачку.

 

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА