Најновије

ПУТИН ЛУПИО ШАМАР ИЗРАЕЛУ: Нетањаху хитно иде за Москву! Гори му под ногама, напетост расте! (ВИДЕО)

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је да су се он и Путин договорили током недавног телефонског разговора да ће се ускоро састати како би разговарали о сарадњи у Сирији.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

- Сложили смо се да се ускоро састанемо и да наставимо са важном координацијом између наших оружаних снага - рекао је Нетањаху на састанку владе у Јерусалиму, преноси Ројтерс.

Штавише, Нетањаху је нагласио да ће Израел наставити своје војне операције против иранских снага и либанског Хезболаха у Сирији упркос тензијама са Русијом.


- Израел ће стално деловати како би спречио Иран да се војно повеже са Сиријом и преда смртоносно оружје Хезболаху у Либану – рекао је Нетањаху.

Руско-израелски односи доживели су велики пад средином септембра, када је руски обавештајни авион "Ил-20" грешком оборен од сиријког ПВО током израелског ваздушног напада на сиријски град Латакија. Тада је Русија оптужила Израел да је одговоран за инцидент и рекла да је ваздушни напад Израела био непрофесионалан.


Након инцидента, Русија је одлучила да снабдева Сирију напредним системима противваздушне одбране С-300 како би осигурала своје особље распоређено у земљи. То је довело до даљих тензија у односима између Русије и Израела, да би Израел најавио да ће наставити своје акције у Сирији. Израелско руководство се нада да ће предстојећи састанак између Нетањахуа и Путина вероватно олакшати напетост између двеју држава. Тако ће Тел Авив моћи да избегне даље последице свог недавно демонстрираног "непријатељског" приступа према Русији.

Погледајте ОВДЕ шта је сиријска војска пронашла на Ал Сафи.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

О обарању руског обавештајног авиона се још увек прича и бројне су верзије под каквим околностима је Ил-20 оборен. Израел демантује да је крив због тога и прст упире у Сирију, покушавајући да је завади са Русијом, док руска војска истиче да је у питању директна одговорност израелских власти, јер се њихов пилот прибио уз руски авион и изазвао његово обарање.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА