Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ХОЋЕ ДА УБИЈЕ ЗУКОРЛИЋА: Под хитно добио обезбеђење!

Народни посланик скупштинског Одбора за образовање Муамер Зукорлић добио је службено обезбеђење због претњи ликвидацијом, које му је путем друштвених мрежа упутила терористичка организација Исламска држава.

Муамер Зукорлић (Фото: Јутјуб)

Протеклих година списак штићених особа је преполовљен, али је Зукорлић један од ретких који су додати на списак, наводи лист и позивајући се на неименовани извор додаје да је повод за обезбеђење, позив на његову ликвидацију.

На порталу “Руми”, који је под контролом Исламске државе, објављен је текст у којем се позива на смрт Зукорлића, али и још неколико верских ауторитета из Босне и Херцеговине.

- Претње Зукорлићу надлежне српске службе су озбиљно схватиле, зато је и добио службено обезбеђење. Питање је до када ће оно трајати, јер у већини случајева је много лакше дати некоме обезбеђење, него га после повући. Таква одлука повлачи велику одговорност, пошто се и доноси на основу озбиљних процена. Друга је ствар што неки обезбеђење схватају као статусни симбол, па те људе користе и као носаче - наводи неименовани извор “Блица”. Како лист наводи, ову информацију је потврдио и сâм Зукорлић.

- Обезбеђење сам добио због угрожене безбедности, због претње убиством Исламске државе. Претећи видео-клип објављен је путем Фејсбука - рекао је Зукорлић.

Погледајте ОВДЕ шта је рекао Милорад Додик након општих избора у Босни и Херцеговини.

Извор: blic.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Раковић, Зукорлић и Чанак као гости емисије “Добро јутро Србијо” на ТВ “Хепи”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА