Најновије

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У БИХАЋУ! Полиција пуцала из ватреног оружја! Избили снажни нереди! Има повређених! (ВИДЕО)

У импровизираном центру за смештај илегалних миграната у Бихаћу дошло је до озбиљног физичког сукоба међу мигрантима из различитих земаља.

Полиција Федерације БиХ (Фото: Јутјуб)

У вишесатним нередима нападнути су и полицајци коју су дошли да интервенишу и спроведу увиђај, потврдили су данас из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона. Полиција је испалила и хице упозорења. Портпаролка МУП-а Снежана Галић је, у изјави коју је пренео портал “Дневног аваза”, изјавила да је полицајце у понедељак увече напала већа група миграната при чему је оштећено једно полицијско возило, пренела је Хина.

На мети нападача било је и обезбеђење које надзире подручје напуштеног ученичког дома у Бихаћу где привремено бораве мигранти. Повод за масовни физички обрачун био је сукоб двојице миграната из Ирана у понедељак увече при, чему је један од њих теже повређен.

Обезбеђење је након тога позвало полицајце који су спровели увиђај и отишли, но одмах након тога добили су обавештење о још тежем сукобу, односно да је дошло до нове масовне туче током поделе хране, при чему је обезбеђење интервенисало да би раздвојило сукобљене.

У импровизовани камп послато је полицијско појачање, а током новог увиђаја полицајци су установили да у кампу организована група из Авганистана свакодневно злоставља друге мигранте. У време спровођења увиђаја, на Иранце, који су се на то пожалили, као и на полицајце, насрнули су други мигранти који су почели да бацају камење на полицајце и обезбеђење.

Полицајци су били присиљени да употребе ватрено оружје да би се заштиили испаливши неколико хитаца у ваздух, казала је Галић. Кантоналном тужилаштву у Бихаћу поднета је пријава и цео случај се сада истражује као кривично дело насилничког понашања, а у току је идентификација починилаца.

Милорад Додик шаље писмо Доналду Трампу. Погледајте ОВДЕ шта каже.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мигранти из Авганистана, Ирана и осталих земаља Блиског и Средњег истока смештени су у привремене центре у Бихаћу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА