Најновије

ШАРИЋ: Који је бенефит "разграничења", кад у свету функционишу многи "замрзнути конфликти"? (ВИДЕО)

Све популарнији хрватски доктор наука, католички теолог, историчар Горан Сарић 13. децембра одржаће предавање на Машинском факултету у Београду.

Горан Сарић (Фото: Јутјуб)

Ових дана је поново актуелно, поготово на друштвеним мрежама где га веома хвале, једно његово ТВ гостовање где је на веома директан и разуман начин објаснио проблем Косова и "разграничења", упоредивши га с Хрватском из једног историјског периода.

- Није ми јасан термин разграничење, амерички мајстори воде пропагандни рат, не одричеш се својих већ се разграничаваш, па кнез Павле је 1939 на наговор Енглеза пристао на "историјски" споразум и направио бановину Хрватску, створило државу у држави. Да ли је то спречило геноцид две године касније? Тукидид каже да је мир само предах у вечном рату. Англиканској политици је прво проблем био Слоба, па су тражили да се изруче хашки оптуженици, сада је ту актуелан проблем Косова, РС, Рашке.. нема краја њиховим захтевима. Не видим који је бенефит да Србија пристане на разграничење, постоје многи замрзнути конфликти у свету, Пакистан, Индија које су нуклеарне силе, Кипар, Јерусалим...

Шта је даље причао погледајте у видеу:

Прочитајте ОВДЕ све детаље останка ЕМС на Косову и ко је гласао за то.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА