Најновије

ПАЛА ОДЛУКА, ГРАДИ СЕ НАЦИОНАЛНИ СТАДИОН: Сад је позната и локација!

Рок за израду Нацрта Просторног плана је девет месеци. Национални стадион, на којем би се убудуће играле утакмице фудбалске репрезентације Србије, налазиће се у Сурчину, потврђено је најновијом Одлуком Владе о изради Просторног плана посебне намене.

Стадион (Фото: Јутјуб)

Рок за израду Нацрта Просторног плана је девет месеци, а његова оквирна граница обухвата део катастарске општине Сурчин. За израду плана, који ће садржати детаљну разраду, као и правила уређења, грађења и коришћења овог подручја, биће издвојено 23.600.000 динара. План ће се заснивати на “планској, студијској, техничкој и другој документацији, резултатима досадашњих истраживања и важећим документима”.

– Визија и дугорочни циљ развоја и доношења Просторног плана јесте реализација Националног фудбалског стадиона који би био мултифункцоналног карактера и омогућавао организовање међународних утакмица највишег значаја – стоји у овој одлуци и истиче се да би овај стадион требало да буде од стратешког значаја за развој спорта и спортске инфраструктуре.

Носилац израде Просторног плана дужан је да обезбеди прибављање мишљења, услова и сагласности надлежних органа и организација прописаних законом, као и да обезбеди сарадњу и усаглашавање ставова са свим релевантним субјектима планирања. Нацрт Просторног плана биће изложен на јавни увид у трајању од 30 дана у седишту јединице локалне самоуправе која је у обухвату Просторног плана.

Данас обележавамо 100 година од завршетка Првог светског рата. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У Сурчину је планирана изградња Националног фудбалског стадиона и Сурчинске петље

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА