Најновије

СНАГЕ САУДИЈСКЕ КОАЛИЦИЈЕ ОСВОЈИЛЕ СТРАТЕШКУ БОЛНИЦУ У ХОДЕЈДИ: Хутима прекинуто снабдевање водом! Жестоке борбе за сваки метар!

У току су жестоке борбе за јеменску луку Ходејда, док коалиционе снаге под вођством Саудијске Арабије настављају офанзиву да би преузеле контролу над тим градом од Хута.

Рат у Јемену (Фото: Јутјуб)

Предвођене Јеменском републиканском гардом и Војском Јужног отпора, Саудијска коалиција је успела да постигне важан напредак, када су њихове трупе преузеле контролу над стратешком болницом у Ходејди. Овај напредак долази само 24 сата након што је снагама Хута прекинуто снабдевање водом у Ходејди. Према УН, хиљаде људи је заробљено у граду због борби, а око 445.000 људи из Ходејде побегло је од почетка велике операције у јуну.

Генерални секретар УН Антонио Гутерес назвао је текући сукоб у Јемену "најгором хуманитарном кризом на свету", јер преко 22 милиона људи - скоро три четвртине становништва - захтева неку врсту хуманитарне помоћи. УН је такође јавио да је преко 13 милиона људи у Јемену у опасности због умирања од глади у ономе што би могло постати најгора глад којој је свет сведочио у овом веку.

Сукоби са џихадистима на југу Сирије не јењавају. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Док у неким деловима Ходејде више успеха остварују снаге Саудијске коалиције, у другим деловима велики успех остварују Хути

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА