Најновије

СРБИН И ЧЕТВОРИЦА ХРВАТА ОЈАДИЛИ БОГАТОГ ШЕИКА! Амерички детектив одушевљен: Краду без насиља, панике и оружја! Они су добро подмазана...

Србин (54), чији идентитет за сада није саопштен, ухапшен је у четвртак на граничном прелазу Бајаково због сумње да је 3. јануара учествовао у спектакуларној пљачки дијаманата и накита из колекције катарског шеика Хамада бин Абдулаха ел-Танија, која је била изложена у Дуждевој палати у Венецији.

Хапшење (Фото: Јутјуб)

Поред њега, због исте пљачке ухапшена су и четворица хрватских држављана, а у току је потрага за најмање још једним српским држављанином. Сви они су, како је утврђено истрагом, припадници чувене "Пинк Пантер" банде, којој је ужа специјалност управо крађа драгоцености широм света, на ретко софистициран начин.

Тако су успели и да из колекције катарског шеика, која се нашла на изложби "Блага могула и махараџа", неприметно украду пар дијамантских минђуша и брош од платине и рубина, чија је вредност преко три милиона евра! Глумећи заинтересоване посетиоце, успели су да накит ноншалантно изваде из стаклених кутија и ставе у џеп, а да то нико не примети.

Претпоставља се да су имали помоћ изнутра, од запослене женске особе, која је кутије оставила отворене. Пошто нису скривали лица, њихов идентитет је ипак убрзо откривен уз помоћ камера. Италија је тако још у септембру расписала за њима потерницу по којој су ухапшени.

О спретности чланова ове групе уназад две деценије испредале су се бројне легенде. Бивши Интерполов инспектор Рон Нобле упоредио их је, по структури, са терористичком организацијом, док је један амерички детектив с дивљењем закључио:

- Готово да је реч о уметности! Краду без насиља, без оружја, без икакве панике. Раде као добро подмазана машина!

Објављени нови снимци руске војне базе Хмејмим у Сирији. Погледајте ОВДЕ колико авиона има на писти.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пинк Пантери и њихове пљачке

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА