Најновије

ПРИШТИНА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПЛАНА ОКО "ВОЈСКЕ": "Нишане" север!

И у новој изјави, којом покушава да замаскира прави циљ, премијер привремених институција Рамуш Харадинај помиње север Косова када говори о формирању тзв. војске Косова. Сада тврди да "војска" неће бити распоређена у тај део покрајине, већ наводи да ће имати три јединице - на јужном, централном и северном делу?!

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

- Мислили су да желим да пошаљем војску на север. То није тачно. На исти начин на који је организован Кфор, на југу, у централном делу и на северу, тако је и наша војска организована у три региона - рекао је Харадинај.

Поводом наговештаја да би оружане формације Албанаца на Косову могле да приђу северу, министар одбране Александар Вулин каже:

- Врховни командант Војске Србије Александар Вучић је поводом сличне провокације Харадинаја изјавио да се то неће десити. Стојим иза свега што је председник рекао и тако ће бити.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун нема дилему шта се крије иза увијених порука из Приштине:

- Њих занима само да ставе север КиМ под контролу. Њих не интересује ни дијалог, ни нормализација односа, а посебно нису заинтересовани за формирање Заједнице српских општина. Због тога и подижу капацитете како би у једном тренутку могли насилно да преузму север покрајине.

Коментаришући изјаве из Приштине да је важно да све заједнице које живе на Косову буду део "војске", Дрецун истиче:

- Србима се сад прети и да ће морати да учествују у тим формацијама, иако су оштро против. А, Албанци у Приштини су схватили да би било добро да у саставу имају бар десет одсто представника мањинских заједница, и зато ово раде.

Из Српске листе понављају чврст став: нема подршке формирању "војске Косова", јер је то супротно резолуцији 1244 СБ УН. Уједно изражавају забринутост због најава деловања тих формација на северу:

- То не сме да се дозволи. Међународна заједница мора да изврши притисак на Приштину, да би се спречили евентуални сукоби широких размера - каже потпредседник Српске листе Игор Симић.

Харадинај прети још вишим таксама

Харадинај није у понедељак искључио могућност додатног повећања пореза на робу из централне Србије. Након повећања пореза за 10 одсто, Српска листа саопштила је да ће подржати сваки покушај рушења актуелне косовске владе, на шта је Харадинај узвратио да је "њихова одлука да не сарађују".

Прочитајте ОВДЕ какве је детаље разговора са Путином изнео Тачи.

Извор: novosti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић за РТС: Косовска војска на северу – то се неће догодити!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА