Најновије

ЗАВРШНИ ТЕСТОВИ! НОВИ РУСКИ РАТНИ БРОД БИЋЕ ГОСПОДАР ПАЦИФИКА: Пројекат 20380 је застрашујућа ратна машина (ВИДЕО)

Најновија корвета руске морнарице, Громки, израђена за Пацифичку флоту, ушла је у воде Залива Петра Великог да спроведе завршне тестове, који ће бити праћени авијацијом Источног војног дистрикта, рекао је новинарима портпарол флоте Николај Воскресенски.

Руски брод (Фото: Јутјуб)

На броду су специјалисти из бродоградилиште Амур, где је овај ратни брод израђен, као и припадници Пацифичке флоте који управљају хеликоптерима Ка-27, Ту-142 и Ил-38 противподморничким авионима поморске авијације Пацифичке флоте, да потврде техничке карактеристике пловила,“ обавестио је Воскресенски.

Према његовим речима, у тестовима је планирано учешће борбених авиона ваздушних снага и система ваздушне одбране Источног војног дистрикта.

Громки је друга корвета 20380 пројекта, израђена посебно за Пацифичку флоту под програмом обнове наоружања. Брод је дугачак 104,5 метра, широк 13 метара, док је његово пуно распоређење 2,2 хиљаде тона. Максимална брзина може достићи 27 чворова.

У августу је Громки корвета транспортована из Комсомолск-но-Амур у Владивосток за завршну рунду тестирања.

У међувремену, у Русији се говори о могућности изградње нове генерације носача авиона са већим оптерећењем од Адмирала Кузњецова, рекао је Алексеј Рахманов, директор Уједињеног бродарског предузећа Русије.

“Предузеће расправља о могућности изградње нове генерације носача авиона са већим оптерећењем од Адмирала Кузњецова, што показује да постоји потенцијал у овој области,“ рекао је Рахманов у интервјуу за руско издање РБК.

Говорећи о бродоградилиштима који би могли изградити такве огромне бродове, он је нагласио да у Русији данас постоје два одговарајућа градилишта.

“Што се тиче великих бродова, имамо најмање два места где се њихова конструкција може спровести. Већ сам споменуо једно од њих – Севмаш, а друго нећу именовати,“ прокоментарисао је дирекор предузећа.

Данас руска морнарица има тешки носач авиона, Адмирала Кузњецова. Тај брод је првобитно саграђен за совјетску морнарицу 1991. године. После реновирања, може остати у служби још 20 година.

Укупна дужина брода је 304,5 метара, а ширина палубе достиже 67 метара, са распоређењем од 59.100 тона. Посада Адмирала Кузњецова је 1.960 људи, уклључујући 528 официра и 210 подофицира.

Наоружање носача авиона укључује Су-33 и МиГ-29К борце, Су-25УТГ борце бомбардере и Ка-27 или Ка-29 противподморничке хеликоптере. Брод има 12 Гранит-НК противподморничких ракетних лансирних платформи, Кинжал хиперсоничне ракетне лансирне системе (192 ракете), и Кортик артиљеријске и ракетне системе (256 ракете, 48.000 ракета).

Израелска авијација уништила обавештајни центар „Хамаса“, следи одмазда. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА