Најновије

КАПЕТАН ДРАГАН СЛОБОДАН У ДЕЦЕМБРУ?! Невин у затвору лежи више од 12 година!

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, следећег месеца би могао да буде пуштен из хрватског затвора Лепоглава.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

О томе ће данас, 14. новембра, одлучивати Жупанијски суд у Вараждину. Васиљковић је прошле године неправоснажно осуђен на 13 и по година затвора због наводних ратних злочина почињених 1991. и 1993. током сукоба у Хрватској. Васиљковић је ухапшен 2006. у Аустралији по потерници из Хрватске, којој је изручен 2015. године. У притвору је провео више од 12 година. Према речима његове адвокатице Слађане Чанковић, то значи да је Васиљковић одлежао више од две трећине казне и има право на превремено пуштање на слободу.

- Из затвора Реметинац, где је био смештен након изрицања пресуде ради дијагностике, Хрвати су, по службеној дужности, поднели захтев за условни отпуст Васиљковића, који је у притвору провео више од две трећине казне. Пошто је у међувремену упућен на издржавање казне у затвор Лепоглава, предмет је пребачен у надлежни Жупанијски суд у Вараждину, који ће у среду одлучивати о условном отпусту - објашњава Чанковићева, додајући да се нада да ће одлука вараждинског суда бити у корист њеног штићеника.

- Ако суд буде поштовао закон, одлука мора да буде ослобађајућа... - подвлачи Чанковићева.

Васиљковићев пријатељ и адвокат Драган Палибрк, на другој страни, сматра да Капетан Драган није ни требало да буде у затвору јер је осуђен без доказа.

- Хрватско правосуђе је најстрашније антисрпски настројено. Због тога сумњам да ће одлука бити у Кепову корист. Ако буду поштовали закон и уколико узму у обзир чињеницу да је одлежао много више од две трећине казне, морали би да га ослободе. Међутим, како су се досад показали, не би ме изненадило да не буде тако... - упозорава Палибрк.

Није све готово

Каква год буде одлука Жупанијског суда у Вараждину, постоји могућност жалбе Врховном суду, који као другостепени орган доноси коначну одлуку, објашњава Саво Штрбац из Веритаса.

Шешељ открио да ли је Мићун стварно јахао попа! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА