Најновије

АКО ГА ИМАТЕ, ПОСТАЋЕТЕ БОГАТИ: Новчић са ликом кога сви веома добро знамо продаје се за скоро 40.000 динара (ФОТО/ ВИДЕО)

Сребрни новчићи, односно кованице са ликом Снешка Белића пуштени су у оптицај још 2003. године на острву Ман, а и било их је свега 10.000, судећи према подацима вебасајта о сакупљању новчића Change Checker.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Новчићи су били пуштени у оптицај као кованице у знак обележавања 25-годишњице постојања класика "Снешко Белић" који је написао дечји аутор и илустратор Рејмонд Бригс.

Највиша цена која је била понуђена на E-bay за новчић са ликом Снешка Белића износила је 292 фунте, након што је 29 људи поднело понуду за куповину истог крајем октобра.

А, иначе се ова кованица продаје за мање од 200 фунти када овакав редак новчић уопште и доспе на неки онлајн сајт за продају.

Кованица од 50 пенија - која је практично и технички вредна баш толико, 50 пенија - произвела је компанија "Побџој Минт" која је до прошле године направила све кованице и новчанице острва Ман.

Ове недеље су издали три нова новчића са ликом Снешка Белића, а два од њих су распродата за само неколико сати. Један од њих, сребрњак, који је дизајниран чак у боји, већ се увелико продаје по цени три пута већој у односу на цену на E-bay, у износу од 206 фунти.

Треба нагласити да ови новчићи неће ући на тржиште новца, односно у општу циркулацију новца, тако да је мала вероватноћа да ће се исте ове кованице наћи у вашој резерви за враћање кусура, нажалост.

Голу Емили Ратајковски погледајте ОВДЕ.

Извор: Thesun.co.uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА