Најновије

ПАНИКА МЕЂУ АЛБАНЦИМА У СТУДИЈУ! Шешељ предложио меру одмазде због пореза Приштине, а они... (ВИДЕО)

Гости емисије "После ручка" на Хепи телевизији били су др Војислав Шешељ, др Дарко Трифуновић, Демо Бериша, Неџад Бехљуљи, а тема је била нова конфронтација Београда и Приштине

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Албанци су политички подељени и у тој подели учествују стране силе. Тачи има упориште код Ердогана и код Американаца, то га и одржава на власти, али и Харадинај има упориште у неким европским центрима моћи. Преко односа њих двојице преламају се две политике: политака компромиса и политика чврстог инсистирања на мењању тзв. "граница". Друго, Србија је доживела је једно велико понижење и ја мислим да реаговање на то није било адекватно. Морао се одмах упутити демарш и тражити да се скине застава тзв. Косова у Француској. Пошто то није урађено, председник државе није требао отићи у Париз. Кад је већ отишао, требало је тражити по повратку у Београд одлагање Макронове посете - рекао је Шешељ. 

Он је додао да је заменик помоћника министра спољних послова морао да замоли амбасадора Француске да се због унутрашњих прилика у Србији одложи Макронова посета и рекао да се тако чува част државе.

Говорећи о сусрету Тачија и Путина, Шешељ каже да Путин није очекивао такав сусрет, али да се председник Русије понео државнички. 

- До сусрета је дошло сасвим случајно, сто се тиче председника Путина. Претпостављам да су разменили куртуозне речи, Путин је државник. Од тога Тачи прави маркетинг, а наивни људи то не могу да тумаче на прави начин - рекао је председник СРС.

Шешељ се осврнуо и на повећање пореза од стране Приштине на српску робу.

- Овде је реч о кршењу ЦЕФТА споразума, који је усвојен на инсистирање ЕУ. Косово је у том споразуму са оном фуснотом. Сад је власт у Приштини отворила нови полигон конфронтације, а то је економска конфронтација. Ако интервенција Србије не успе, Србија може свим Албанцима са Косова да прелазак преко српске територије наплаћује 100 евра. Јефтиније је платити 100 евра и прећи преко Србије, него прелазити другим путевима. Боље је што пре стати са том конфронтацијом у економској сфери - навео је председник СРС. 

У том тренутку, Албанци у студију су се побунили, позивајући се чак на Устав Србије. Подсетимо, у Уставу Србије пише да Србија има две аутономне покрајине - Војводину и Косово и Метохију. 

Он је изнео и идеју за наставак дијалога Срба и Албанаца, али без мешања страног фактора.

- Ако се искључи мешање Запада лакше ћемо наћи решење. Максимално решење Албанаца је потпуна независност, а Срби желе да Косово остане у саставу Србије. Може ли се ту наћи решење, да се Албанци и Срби на Косову и Метохији раздвоје. Власт из Београда се не би мешала у власт Албанаца на Косову и Метохији, то је највећи степен аутономије. Нема војске, а Косово и Метохија су формално у саставу Србије - предложио је председник СРС.

Погледајте ОВДЕ кинеску верзију С-300, убојити систем ФК-3 о којем бруји Србија. 

Извор: ТВ Хепи, Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА