Најновије

МАЈСТОРИ ЗА УБИЈАЊЕ ЖЕНА И ДЕЦЕ: Американци уместо џихадиста поново бомбардовали цивиле! Убијено 40 људи!

Најмање 40 особа, углавном жена и деце, убијено је данас у ваздушном нападу коалиције коју предводе САД, на последњи џеп територије под контролом Исламске државе на истоку Сирије.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

О нападу су известили сиријски државни медији, као и опозициона Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону, пренео је АП. Како преноси та америчка агенција, коалиционе снаге нису одговориле на захтев за коментар тих извештаја, мада, како се подсећа, тврде да чине све што могу да избегну цивилне жртве и да настоје да испитају веродостојност свих таквих вести.

Рами Абдурахман, шеф Опсерваторије, каже да је напад изведен јутрос и да сУ погођени домови у селу Абу ал-Хасан, код града Хајин. Он каже да су погинуле најмање 43 особе, укључујући 17-оро деце и 12 жена. Према његовим речима, није јасно да ли је међу убијеним мушкарцима било милитаната.

Сиријска државна агенција САНА, која је такође јавила о нападу, каже да је убијено 40 особа и области села Букаан, близу Абу ал-Хасана.

Коалиција под вођством САД, уз курдске партнере на терену у саставу Сиријских демократских снага, започела је офанзиву против последњих џепова Исламске државе. Опсерваторија је забележила да је у тим нападима од 10. септембра убијена 191 особа, од тога 65-оро деце и 45 жена.

Исламска држава је поражена на југу Сирије. Велика победа САА. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчке снаге често уместо правих мета (џихадиста и милитаната) гађају невине цивиле, жене и децу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА