Најновије

ПРЉАВА ПОСЛА: Тачи платио 1,3 милиона евра да га скину са Интерполове потернице!

Ратни злочинац и бивши шеф терористичке ОВК Хашим Тачи, који се представља као премијер лажне државе Косово, платио је Американцима 1,3 милиона евра како би га скинули са потернице Интерпола!

Харадинај и Тачи (Фото: Јутјуб)

Приштински медији објавили су јуче, на дан почетка заседања Генералне скупштине Интерпола на којем се сутра гласа о пријему лажне државе у светску полицијску организацију, да је Тачијев кабинет ангажовао лобистичку фирму "Балардс" из САД како би му поправила имиџ у свету. Амерички лобисти добиће за две године чак 1.248.000 евра, плус све додатне трошкове!

Овај новац, тврде упућени, Тачи пре свега користи да би покушао да своје име избрише са Интерполове потернице.

Према наводима приштинских медија, влада лажне државе Косово недавно је издвојила додатних 100.000 евра за Тачијев кабинет.

- Америчка фирма "Балардс" послује и са албанским премијером Едијем Рамом, а Тачијева идеја јесте да поправи свој међународни имиџ. Председништво је одлуку о плаћању лобиста образложило тежњом да се приближе америчкој влади. Иако је од потписивања уговора прошло годину дана, Председништво је тражило додатна средства. Влада је одговорила на захтев и издвојила додатних 100.000 евра за консултантске услуге, али није наведено стриктно за шта иде новац. Посао је склопљен без тендера. Тачијев кабинет плаћа 52.000 евра месечно за стратешке консултације, а за две године платиће Американцима 1.248.000 евра - пише "Газета експрес".

Стефановић: Незахвално прогнозирати

Да постоје озбиљне индиције да су Албанци спремили огроман новац за куповину гласова у Интерполу, потврђује и министар полиције Небојша Стефановић, додајући да постоји и притисак Запада да лажна држава уђе у ову организацију.

- У Приштини неки већ славе! Незахвално је прогнозирати шта ће бити, али ми ћемо се борити. Правни акти које су УН доносиле говоре да тзв. Косово није чланица УН, нити је држава посматрач, што је услов за чланство у Интерполу... - рекао је Стефановић који је још једном упозорио на бројне опасности од евентуалног пријема лажне државе у Интерпол.

Зечевић: Потребна двотрећинска већина

Слободан Зечевић из Института за европске студије каже да жестоки западни притисци могу довести до новог поништавања међународног права.

- За чланство у Интерполу потребна је двотрећинска већина, али од оних који гласају. Ако државе које су против косовске независности не гласају, то је минус. Државе које су признале Косово желе да га прогурају у Интерпол како би доказале да је то нормална држава. Међутим, основано се страхује да би Албанци политички злоупотребили чланство – закључује Зечевић.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао нови командант Бондстила о војсци ткз. Косова.

Извор: Информер/Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Косово хоће Интерпол, а њихови водећи људи су на Интерполовој потерници.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА