Најновије

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Ево зашто земље купују руски С-400! А разлог је јако важан!

Руски противваздушни ракетни комплекси С-400, не само да су неколико пута јефтинији од америчких система, већ његове карактеристике надмашују чак и круну америчке одбрамбене индустрије – систем ТХААД, саопштава телевизија „Си-Ен-Би-Си“.

С-400 (Фото: Ria)

Како се прецизира, руски С-400 кошта око 500 милиона долара, док амерички „Патриот пак 2“ кошта скоро милијарду, док систем ТХААД чак три милијарде.

Америчка телевизија истиче да је већ 13 земаља изразило спремност да купи руске ПВО системе, али главни разлог што је руско оружје толико јефтино јер уз њега не иде адекватна техничка подршка.

„Када одређена земља купи америчке системе, поред самог оружја она добија и сарадњу са америчком војском, као и техничку подршку, што представља велику разлику у цени“, наводи стручњак Центра за стратешка и међународна истраживања Ендрју Хантер.

Међутим, одређене земље не желе да се везују за Вашингтон и због сложеног система добијања дозвола за испоруку тог наоружања, додаје.

„Многе земље не желе да чекају да прође тај период издавања свих неопходних дозвола, док је са системом С-400 све далеко једноставније – Кремљ олакшава продају и заобилази све законодавне оквире“, додаје.

Прочитајте ОВДЕко то каже да реже везе с Русијом и како.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта све може руски С-400?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА