Најновије

"ПРЕИГРАО СЕ": Како је Заев добио шамар и да ли су га "изминирали" Македонци или Албанци? А Србија? (ВИДЕО)

Емисија "Без цензуре" обрађивала је тему "Србија између Македоније и БиХ". Гости емисије: Рада Трајковић, председница НВО Европског покрета, Мишел Зубеница, политички аналитичар, Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и народни посланик, Драган Петровић, научни саветник изнели су своје мишљење о "маскама које су пале".

Један од гостију емисије, Рада Трајковић (Фото: Јутјуб)

- Показало се да сви сем Македонаца чезну за НАТО, они су се показали у добром светлу, наш комплекс више вредности се показао као неутемељен у односу на Македонце који више држе до националне свести од Срба. Спонтано су неизашли на референдум. Та шаргарепа звана евроатланске интеграције није им више тако привлачна. Да ли се Заев преиграо? Јесте и добио је шамар, рекао је Вукадиновић с којим се није сложила Трајковићева.

- Мислим да Македонци већински желе тај пут у европске и атланске интеграције. Не мислим да је референдум саботиран од Македонаца, јер добар део Албанаца није изашао на референдум. Бирачко тело албанско је разбијено у смислу јединственог представљања на изборима, сем једне партије Беса која постаје проминентна и ради своје послове. Ту је и неискрен однос партнера потписника. Сумњам да би грчки парламент усвојио промену, за њих је Македонија и даље велики проблем, нешто их је задовољило али шта ће даље. Мислим да ће разрешење бити следеће године на 70 година НАТО. Биће ту и нових притисака на Београд...

А шта су још гости причали у емисији, и какве то везе има са Србијом, погледајте у видеу.

Прочитајте ОВДЕ зашто 400. 000 Турака долази на Балкан да тражи држављанство.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА