Најновије

САД СЕ СЕТИЛИ? Немачка спрема нови закон за лакше протеривање миграната!

Немачка планира закон који би омогућио брже и ефикасније протеривање особа које се налазе илегално у земљи, пише немачки "Билд ам зонтаг". Међу тим мерама је и она по којој би особе којима је одбијен захтев за останак у Немачкој биле дужне да пријаве ако ноћ не проведу на пријављеном месту боравка.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Мере подразумевају и то да подносилац захтева за азил своју пошту може да подиже само уз помоћ чип-картице чиме би се могло доказати да су и примили одлуку о протеривању из земље.

Министарство унутрашњих послова је демантовало садржај документа који је објавио "Билд" али је саопштено да се тренутно "интензивно ради" на закону о олакшавању протеривања, преноси Хина.

У међувремену, немачки министар унутрашњих послова прихватио је иницијативу неких савезних покрајина попут Саксоније, које се залажу за протеривање криминалаца и у Сирију.

- Тренутно интензивно испитујемо могућности протеривања у Сирију криминалаца и особа од којих прети опасност - изјавио је Зехофер у петак.

Коначну одлуку о том питању требало би да буде донета крајем новембра на састанку министара унутрашњих послова савезних покрајина.

Прочитајте ОВДЕ каква је то скандалозна одлука Интерпола.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте један од окршаја миграната и немачке полиције.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА