Најновије

ПОЧЕТАК НЕВИЂЕНОГ ХАОСА? "Ако Косово уђе у Интерпол, доћи ће до тоталног рата"

Интерпол данас не би требало да уврсти тзв. Косово у своје чланство, али ако до тога којим случајем дође, то би довело до једног тотално рата у јужној српској покрајини где би многи људи буквално страдали, тврди Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима Службе државне безбедности.

Ако Косово уђе у Интерпол, доћи ће до тоталног рата (Фото: Јутјуб)

С друге стране, како каже, евентуални пријем Косова у Интерпол не значи да ће та лажна држава одмах профункцинисати по њиховим правилима, него тек крајем следеће године. Али, тврди да ће пре свега тога постојати одређена инспекција и комисија која ће на терену проверавати спремност самозване државе да улази у Интерполове системе.

- Ако Косово уђе у Интерпол, онда интерпол више никада неће представљати организацију која ће бити светски релевантна. И само гласање у Интерполу је показало да је та организација дубоко подељена између великих супротстављених табора. У таквим сукобима нажалост, Србија готово увек изгуби део нечега што не треба да изгуби - каже саговорник.

Поводом одлуке Интерпола да одбацио је захтев Србије и пет земаља-чланица да Генерална скупштина гласа о скидању са дневног реда изјашњавање о чланству такозваног Косова у овој институцији, Спасић наглашава да српска јавност треба да зна да су Косову већ доступни сви Интерполови системи преко Унмика и додаје да је све ово што се у Интерполу дешава део само веће међународне завере оних снага које су створиле Косово.

- Лажна косовска полиција је у сваком случају могла било какву криминалистичку обраду, потрагу или захтев да спороводи преко Унмика, јер је Унмик међународна полиција која је управо на Косову постављена одлуком Уједињених нација да се стара о свему томе - објашњава Спасић и додаје да би евентуални сутрашњи улазак Косова у Интерпол пореметило ред односа и снага јер ће Приштини бити дозвољен улаз у базе података без икакве контроле, а како каже, познати су карактер и суштина те лажне државе, као и карактер криминалних скупова који делују на Косову. 

- Када је у питању Србија, није без разлога још раније најавио председник Александар Вучић да ће тзв. Косово улазак у Интерпол искористити за једну општу хајку против наше земље, односно да ће бити пуштено између шест и седам хиљада потерница за нашим грађанима, а те потернице не вреде ничему јер немају правну основу. Али ако против једне земље пустите толико потерница, онда на ту земљу бацате велилки степен љаге и сумње, понижава се пред светом, дакле, лажне косовске власти ће почети један прогон Срба. Ако до сада то нису могли да раде тајно, сада ће моћи то легално путем Интерпола - истиче Спасић.

- Ту ће се најпре наћи припадници наше војске, где ће бити расписано око 1000 потерница и то не само за највише војно руководство које је учествовало на Косову у противтерористичким нападима, већ ће се на потернице стављати и људи који су били војници који су радили у обичним војним кантинама или магацинима - каже саговорник.

Други део који би био прогоњен биће бити полицијски апарат који је успео да избегне са Косова и ту се ради око 1000, 1100 лица, до се трећи део односи на део државног система Србије који је некада функцинисао на Косову и ту се ради о цифри око неких 500 људи, тврди Спасић. Међутим, то није најгоре.

- Најгоре је што ће се потернице пустити према најобичнијим грађанима који нису учествовали ни у каквим сукобима или ратовима. Власти у Приштини су, у сарадњи са Американцима и другим квазиполитичким организацијама, правили спискове наших грађана које треба прогањати само због тога што су живели на Косову, и ту се ради око 150 до 200 хиљада људи! Ако те потернице буду пуштене, они неће моћи да се врате у Србију и њих ће полиција у другим земљама без разлога узнемиравати, хапсити и малтретирати, без обзира што те потернице немају ама баш никакву јачину - објашњава бивши оперативац ДБ-а.

Такође, последица уласка Косова у Интепрол био би тотални рат који би се догодио у јужној српској покрајини, тврди саговорник.

- Подсећам колико је само заштићених сведока и других лица на Косову убијено да не би сведочили пред разноразним међународниим судовима! Замислите тек како би се сада сада уништавали и прикривали трагови оних лица за којима би се евентуално расписала Интерполова потерница - закључује Спасић.

Лазански упозорава да ће примити Косово у Интерпол. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА