Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ ЕУ: Спремамо одговор Приштини због такси Србији!

У Европској комисији у Бриселу су најавили да се у најкраћем року очекује одговор ЕУ на одлуку косовске владе да подигне таксе на српске производе на 100 одсто.

ЕУ (Фото: Pixabay. com)

"ЕУ ради на реакцији поводом одлуке косовске владе да подигне таксе на српске производе на 100 одсто", речено је Танјугу у Бриселу.

ЕУ је 6. новембра већ затражила од косовских власти да хитно објасне одлуку о повећању такси од тадашњих 10 процената на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине. 

Брисел је оценио да таква одлука ”подрива регионалну сарадњу и није у складу са принципима Споразума о стабилизацији и придруживању ЕУ и Косова. 

”Ове одлуке су јасно кршење косовских обавеза унутар ЦЕФТА. ЕУ очекује од Косова, које тренутно председава ЦЕФТА, да се у потпуности усклади са својим овабезама и опозове ове мере”, поручила је тада портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић. 

И у изјави за Танјуг поводом увођења такси на робу из Србије Коцијанчић је подсетила на саопштење шефице ЕУ дипломатије Федерике Могерини дато након последње рунде дијалога 8. новембра, у којем се Косово и Србија позивају да осигурају ”услове погодне за дијалог и да се уздрже од речи, акција и мера које су у супротности са духом нормализације”.

Прочитајте ОВДЕ какав то жестоки удар на Србију спрема Мило Ђукановић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић: Приштина дискриминише све што је српско

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА