Најновије

СКАНДАЛОЗНА МАПА ИЗ УГЉАНИНОВОГ ТАБОРА: Џуџо отцепио Санџак, Космет и Војводину (ФОТО)

Потпредседник Бошњачког националног већа Есад Џуџо објавио карту региона на којој је расцепкао територију Србије

Есад Џуџо (Фото: Јутјуб)

Актуелни потпредседник Бошњачког националног већа Есад Џуџо, уочи формирања новог сазива БНВ, објавио је на "Твитеру" скандалозну мапу региона на којој је територију Србије "расцепкао" на "Краљевину Србију", Косово, Санџак и Војводину.

Џуџова мапа само је последња у низу провокација из табора Сулејмана Угљанина, чији је Џуџо био кандидат и на недавно одржаним изборима за БНВ. Пре само две недеље, Угљанин је, обраћајући се својим присталицама, Србију назвао фашистичком творевином "која жели да легализује геноцид и злочине као средство освајања територија и решавања политичких питања". Његове присталице тада су одговориле скандирањем "Санџачка република", "Суљо, ми те волимо" и "Вучићу, педеру"…

После тог скандала, представници Угљанинове листе "Самоопредељење" постигли су коалициони договор са листом "Вакат је" (коју је подржао Расим Љајић) и прихватили њихове принципе, који укључују и обавезу поштовања Устава и територијалног интегритета Србије. Новим скандалом Џуџо је тај договор прекршио, али представници листе "Вакат је" у среду нису коментарисали његов потез. Није се оглашавао ни Угљанин.

Шта ће даље бити са Радованом Караџићем у Хагу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Есад Џуџо о босанском језику

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА